گلناز قمیان 454 روز پیش
بدون دیدگاه

نکات مهم برای پیشگیری از ابتلا به قارچ پوستی + روش درمان

قارچ پوستی یک مشکل رایج است که افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ به خصوص اگر تازگی به استخر، آرایشگاه یا هر مکان عمومی دیگری مراجعه کرده باشید، ممکن است ترس ابتلا به قارچ پوستی به جانتان افتاده باشد! در واقع این بیماری زمانی رخ می‌دهد؛ که انواع خاصی از قارچ‌ها روی پوست رشد کنند و تکثیر شوند که اگر نکات پیشگیری از ابتلا به قارچ پوستی را رعایت کنید، به این بیماری مبتلا نمی‌شوید. در این مطلب درباره مهم‌ترین نکات و روش‌ها برای پیشگیری از قارچ پوستی صحبت می‌کنیم، پس اگر شما هم از ابتلا به این بیماری هراس دارید، کافیست این نکات را رعایت کنید.

ما در این مقاله سعی بر این داریم تا با شرح هر آنچه که می‌بایست در رابطه با پیشگیری از ابتلا به قارچ پوستی بدانید را در اختیار شما عزیزان بگذاریم؛ اگر شما هم قصد درمان و یا پیشگیری از قراجچ پوستی را دارید پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این محتوا با وبسایت رسمی کامان همراه باشید.

قارچ پوستی چیست؟

قبل از اقدام به پیشگیری از قارچ پوستی، بهتر است بدانید قارچ پوستی چیست و چه شکلی است. قارچ پوستی که به عنوان عفونت قارچی پوست نیز شناخته می‌شود، یک بیماری پوستی به شمار می‌رود که توسط انواع مختلفی از قارچ‌ها ایجاد می‌شود. این قارچ‌ها در محیط‌های گرم و مرطوب رشد می‌کنند.

قارچ پوستی چیست؟

فردی که مبتلا به قارچ پوستی شده، بثورات قرمز را روی سطح پوست خود مشاهده می‌کند که معمولا همراه با خارش هستند. این عفونت‌ها مسری هستند و گاهی قسمت‌های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهند. کرم حلقوی، پای ورزشکار و خارش جوک از شایع‌ترین عفونت‌های قارچی پوست هستند.

چه چیزی باعث ایجاد قارچ پوستی می‌شود؟

برای پیشگیری از قارچ پوستی، باید بدانیم چه چیزی باعث ایجاد آن می‌شود تا از آن دوری کنیم. در واقع، شایع‌ترین مقصر این عفونت‌ها مخمرها و کپک‌ها هستند. به طور کلی، موارد زیر باعث ایجاد قارچ‌های پوستی می‌شوند:

  • بهداشت نامناسب: آلودگی پوست و پاک نشدن آن، محیط را برای رشد قارچ‌ها فراهم می‌کند.
  • رطوبت بیش از حد: قارچ‌ها در شرایط گرم و مرطوب مانند زیر بغل، پاها و کشاله‌ها رشد می‌کنند.
  • ضعف سیستم ایمنی: افراد با سیستم ایمنی ضعیف و بیماری‌های خاص مانند HIV/AIDS، بیشتر در معرض ابتلا هستند.
  • آسیب‌های جزئی پوست: قارچ‌ها می‌توانند از خراش‌ها، بریدگی‌ها یا سایر آسیب‌های جزئی وارد شوند.
  • تماس نزدیک: استفاده از حوله، لباس یا کفش کسی که عفونت قارچی دارد، خطر انتقال را افزایش می‌دهد.
  • پوشیدن لباس تنگ یا غیر قابل تنفس: لباس و کفش تنگ و غیرقابل تنفس، محیطی گرم و مرطوب را‌ برای رشد قارچ‌ها ایجاد می‌کند.
  •  استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک‌ها: این داروها می‌توانند با برهم زدن تعادل طبیعی پوست، آن را مستعد ابتلا به عفونت‌های قارچی کنند.
  •  دیابت: افراد مبتلا به دیابت ممکن است به دلیل تغییر در گردش خون، پوست و عملکرد سیستم ایمنی، مستعد ابتلا به عفونت‌های قارچی باشند.

نکات و روش‌های پیشگیری از ابتلا به قارچ پوستی

با توجه به علائم قارچ‌های پوستی، مسلما هیچ فردی دوست ندارد به این بیماری مبتلا شود و حاضر است هر اقدام پیشگیرانه‌ای را انجام دهد. عفونت قارچی، شکل ظاهری نامناسبی روی پوست ایجاد می‌کند و باتوجه به مسری بودن آن، کمی ترسناک است! اما نیازی نیست بترسید، چرا که در اینجا یک راهنمای جامع در مورد مهم‌ترین نکات و روش‌های پیشگیری از قارچ پوستی تهیه کردیم تا همیشه پوستی سالم و شاداب داشته باشید.

  1.  جهت پیشگیری از ابتلا به قراج پوستی؛ بهداشت را رعایت کنید

خط مقدم دفاع شما در برابر قارچ پوست، رعایت بهداشت است. پاکسازی منظم و کامل پوست به از بین بردن عرق، کثیفی و هاگ‌های احتمالی قارچ کمک می‌کند. روی بهداشت نواحی مستعد رطوبت مانند زیر بغل، کشاله ران و پاها تمرکز کنید.

رعایت بهداشت برای عدم ابتلا به قارچ پوستی

بهتر است از شستشوی زیاد خودداری کنید و به جای آن از پاک‌کننده‌های ملایم و بدون عطر استفاده کنید. فراموش نکنید که صابون‌های تند می‌توانند روغن‌های محافظ طبیعی پوست را از بین ببرند.

  1. پوست خود را خشک نگه دارید

دومین قدم در پیشگیری از قارچ پوست، خشک نگه داشتن آن است. قارچ‌ها در محیط‌های مرطوب رشد می‌کنند، بنابراین سعی کنید در مدت طولانی پوست خود را در معرض رطوبت قرار ندهید. پس از حمام کردن یا هر فعالیتی که باعث تعریق می‌شود، پوستتان را کاملا خشک کنید.

خشک نگهداشتن پوست برای پیشگیری از قارچ پوستی

  1. پارچه‌های قابل تنفس را انتخاب کنید

انتخاب لباس شما نقش بسزایی در پیشگیری از قارچ دارد. پارچه‌های قابل تنفس مانند پنبه را انتخاب کنید که اجازه گردش هوا و کاهش تجمع رطوبت را می‌دهند. از پوشیدن لباس‌های تنگ به خصوص در مناطق مستعد تعریق دوری کنید، زیرا می‌تواند محیطی ایده‌آل برای رشد قارچ‌ها ایجاد کند.

  1. مراقب پاهای خود باشید

از آنجایی که پاهای ما بیشتر وقت خود را در کفش‌های تنگ و تاریک می‌گذرانند، نیاز به توجه و مراقبت بیشتری دارند. سعی کنید همیشه پاهای خود را تمیز و خشک نگه دارید و مرتب جوراب‌هایتان را عوض کنید. بهتر است مدام یک کفش را نپوشید، اجازه دهید یک جفت کفش پس از استفاده هوا بخورد و خشک شود و بعد دوباره از آن استفاده کنید.

عدم ابتلا به قارچ پوستی

  1. وسایل شخصی خود را به اشتراک نگذارید

استفاده مشترک از وسایل خوب است، اما نه وسایل شخصی! حوله، لباس یا کفش، وسایلی هستند که احتمال ابتلا به قارچ را افزایش می‌دهند. عفونت‌های قارچی بسیار مسری هستند و به اشتراک گذاشتن این وسایل، هاگ‌ها را از فردی به فرد دیگر منتقل می‌کند. همیشه به استفاده از وسایل شخصی پایبند باشید.

  1. روتین مراقبت از ناخن را فراموش نکنید

عفونت‌های قارچی می‌توانند ناخن‌های دست و پای شما را هدف قرار دهند و باعث شکنندگی و تغییر رنگ آن شوند. ناخن‌های دست و پای خود را همیشه تمیز نگه دارید، به خصوص اگر علاقه به داشتن ناخن‌های بلند دارید. از پوشیدن کفش‌های تنگ که به انگشتان پا فشار می‌آورند، خودداری کنید. اگر به سالن‌های ناخن مراجعه می‌کنید، مطمئن شوید که آن‌ها اقدامات بهداشتی را رعایت می‌کنند.

  1. در مکان‌های عمومی، دمپایی بپوشید

دوش‌های عمومی، استخرهای شنا و رختکن باشگاه‌ها محل پرورش قارچ‌ها هستند. برای جلوگیری از تماس مستقیم با سطوح بالقوه آلوده، از پوست خود با پوشیدن دمپایی یا صندل در این نواحی محافظت کنید.

  1. رژیم غذایی سالم داشته باشید

یک رژیم غذایی سالم می‌تواند توانایی سیستم ایمنی بدن شما را برای پیشگیری از قارچ و انواع عفونت‌ها تقویت کند. انواع مواد مغذی از جمله ویتامین‌های A، C و E و همچنین روی را در وعده‌های غذایی خود بگنجانید تا از سلامت کلی پوست خود مطمئن شوید.

  1.  در صورت مشاهده علائم، سریع برای درمان اقدام کنید

اگر متوجه خارش، قرمزی یا تغییرات غیرعادی در پوست خود شدید، سریعا برای درمان اقدام کنید. درمان زودهنگام می‌تواند از گسترش عفونت و چالش‌برانگیزتر شدن درمان جلوگیری کند.

چطور از ابتلا به قارچ پوستی پیشگیری کنیم؟

در روتین مراقبت از پوست، کلید پیشگیری از قارچ در رعایت بهداشت، خشک نگه داشتن پوست و عادات محتاطانه نهفته است. با استفاده از این روش‌ها، می‌توانید از پوست خود در برابر عفونت‌های قارچی محافظت کنید و از سلامت پوست خود لذت ببرید. به یاد داشته باشید همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.

چه کسانی در معرض خطر ابتلا به قارچ پوستی هستند؟

افرادی که بیشتر در معرض خطر قارچ قرار دارند، برای پیشگیری از ابتلا به قارچ پوستی باید اقدامات سفت‌وسخت‌تری را در پیش بگیرند. البته فراموش نکنید که این بیماری می‌تواند هرکسی را تحت تاثیر قرار دهد، اما این افراد به دلیل سبک زندگی، شغل، شرایط سلامتی یا قرار گرفتن در محیط مستعد، نیاز به مراقبت بیشتری دارند:

  • افراد با سیستم ایمنی ضعیف
  • ورزشکارانی که مرتب در حال تعریق هستند
  • کسانی که مرتب در نزدیکی افراد آلوده هستند
  • افرادی که دیابت دارند
  • کسانی که در محیط مرطوب زندگی می‌کنند
  • کسانی که سابقه عفونت خارجی دارند
  • افراد با اقدامات بهداشتی ضعیف
  • افرادی که مرتب از امکانات عمومی استفاده می‌کنند
  • کسانی که در سالن‌های زیبایی اقدام به کاشت ناخن می‌کنند

علائم و نشانه‌های قارچ پوستی کدامند؟

عفونت قارچی معمولا با علائم و نشانه‌های مختلفی ظاهر می‌شود. این علائم شامل قرمزی، خارش یا برجستگی‌های دایره‌ای‌ شکل روی سطح پوست است که با پوسته‌ پوسته و لایه‌لایه شدن و یا تاول همراه است. منطقه آسیب دیده ممکن است ملتهب و برجسته شود.

قارچ پوستی پا

بسته به نوع قارچ و محل آن، این عفونت‌ها در پاها (پای ورزشکار)، کشاله ران (خارش جوک)، بدن (کرم حلقه‌ای) یا حتی روی ناخن‌ها ایجاد شده و باعث شکنندگی، تغییر رنگ و ضخیم شدن ناخن‌ها می‌شوند. در برخی موارد، عفونت‌های قارچی خارش، سوزش یا ناراحتی‌های بیشتری ایجاد می‌کنند که آزاردهنده است.

اگر قارچ را به موقع درمان نکنید، علائم ممکن است بدتر شوند، به نواحی دیگر سرایت کنند و درمان آن دشوارتر شود؛ پس سعی کنید با انجام اقدامات لازم، به پیشگیری از قارچ پوستی بپردازید.

با این نکات، خطر ابتلا به قارچ پوستی را به صفر برسانید!

قارچ پوستی از آن بیماری‌هایی است که حتی با شنیدن نام آن احساس ترس می‌کنیم، بنابراین حاضریم هر اقدام پیشگیرانه‌ای را برای عدم ابتلا به آن انجام دهیم. خیالتان راحت، پیشگیری از قارچ پوستی آنقدرها هم کار سخت و پیچیده‌ای نیست، کافیست عادات بهداشتی خوب را به کار بگیرید تا خطر ابتلا به این بیماری را به صفر برسانید.

عاداتی مانند رعایت بهداشت فردی، خشک نگه داشتن پوست، استفاده از لباس‌ها و کفش‌ها با پارچه قابل تنفس، تمیز نگه داشتن پاها و ناخن‌ها، رعایت بهداشت در مکان‌های عمومی و تقویت سیستم ایمنی خطر ابتلا به قارچ‌های پوستی را کاهش می‌دهند. با گنجاندن این نکات مهم در برنامه روزانه خود، خطر ابتلا به قارچ پوست را کاهش می‌دهید و پوستی سالم و درخشان خواهید داشت.

تمامی مطالب مجله کامان با استفاده از منابع معتبر و به روز نوشته شده است اما با توجه به حساس بودن مطالب این حوزه، هیچ‌گاه توصیه نمی‌کنیم که بدون مشورت با پزشک از مطالب مقالات در سطح اینترنت برای درمان استفاده کنید. همه مقالات صرفا جنبه آموزش و اطلاع‌رسانی دارند و هیچگاه نباید جایگزین مراجعه به پزشک شود، در غیر اینصورت عواقب احتمالی بر عهده‌ی خود فرد خواهد بود.
با توجه به این نکات، مجله کامان مسئولیت هر گونه استفاده‌ی نادرست از محتوای این رسانه را که باعث بوجودآمدن مشکل یا عارضه‌ای برای فرد شود، از خود سلب می‌کند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *