0

20 روش درمان جای زخم قدیمی / روش‌های اثبات‌شده و کاربردی

20 روش درمان جای زخم قدیمی / روش‌های اثبات‌شده و کاربردی

آیا شما هم زخمی روی بدنتان دارید که یادآور اتفاق و خاطرۀ ناخوشایندی در زندگیتان باشد؟ روش‌های زیادی برای رفع جای زخم‌ها وجود دارند که شما می‌توانید از شر این خاطرات و وقایع ناگوار خلاص شوید. با استفاده از این روش‌ها، می‌توانید به درمان جای زخم قدیمی خود کمک زیادی کنید و اثر این زخم‌ها را به طور کامل از بین ببرید. بسیاری از این روش‌ها خانگی هستند و برخی دیگر که خانگی هم نیستند، به‌راحتی قابل دسترس هستند. به همین دلیل می‌توانید خیلی راحت به آنها دسترسی داشته باشید و جای زخم‌های خود را از بین ببرید.

موثرترین روش‌ها برای درمان جای زخم قدیمی

در ادامه، ۲۰ روش موثر و بسیار کاربردی برای درمان انواع جای زخم قدیمی را به شما معرفی می‌کنیم تا با آنها، تمام آثار و جای زخم‌های قدیمی خود را از بین ببرید. پس اگر شما هم به دنبال یک درمان قطعی جای زخم قدیمی می‌گردید، حتماً تا پایان همراه ما باشید.

موثرترین روش‌ها برای درمان جای زخم قدیمی

با این راهکارها، می‌توانید اعتمادبه‌نفس خیلی بیشتری در انجام فعالیت‌های روزمره خود داشته باشید؛ چراکه دیگر زخمی روی بدن شما وجود ندارد که بخواهید از پوشاندن آن احساس بدی داشته باشید. پس اگر آماده‌اید تا زخم‌های قدیمی خود را از بین ببرید، تا پایان همراه ما باشید.

  1. پمادهای ضد لک

برخی از پمادها منحصراً برای درمان جای زخم قدیمی تولید شده‌اند. این پمادها دارای مواد مغذی مانند ترمیم‌کننده‌های بسیار قوی هستند که می‌توانند تاثیر فوق‌العاده‌ای روی زخم‌های قدیمی بگذارند. نحوۀ عملکرد پمادهای ضدلک به این صورت است که سلول‌های مردۀ پوست را از بین می‌برند. سپس سلول‌های جدید و تازه‌ای را جایگزین آنها می‌کنند. به این عمل، لایه‌برداری گفته می‌شود که با استفاده از پمادهای قوی از برندهای معتبر می‌توان به این هدف دست پیدا کرد.

اگر شما هم قصد استفاده از این پمادها را دارید، بهتر است در ابتدا بدانید که دلیل جای زخم شما دقیقاً چیست. برای مثال، این احتمال وجود دارد که برخی پمادها برای جای زخم چاقو مناسب باشند و برخی دیگر برای سوختگی. به همین دلیل اول از همه، مشخص کنید که دلیل ایجاد زخم در بدن شما دقیقاً چه چیزی بوده است. سپس می‌توانید بهترین پماد ضد لک را برای آن تهیه کنید.

  1. کرم‌های ترمیم‌کننده

یکی از بهترین و مطمئن‌ترین روش‌ها که دیگر نیازی نیست از روش‌های خیلی شدیدی برای از بین بردن جای زخم استفاده کنید، کرم‌های ترمیم‌کننده هستند. مهمترین ویژگی این کرم‌ها، داشتن مواد بسیار مغذی مانند ویتامین E است که به کمرنگ شدن جای زخم کمک خیلی زیادی می‌کنند. البته علاوه بر ویتامین E، در کرم‌های ترمیم‌کننده مواد مغذی دیگری مانند عصارۀ آلوئه‌ورا و ویتامین‌های دیگر نیز وجود دارد. این ترکیبات در کنار یکدیگر، تاثیر بسیار قوی و بی‌نظیری روی از بین بردن جای زخم‌های قدیمی دارند.

 

کرم‌های ترمیم‌کننده تنوع خیلی زیادی در بازار دارند. به همین دلیل ممکن است موقع پیدا کردن یک کرم ترمیم‌کنندۀ باکیفیت، کمی دچار چالش شوید. از این رو، پیشنهاد می‌کنیم که از برندهای معتبر و شناخته‌شده استفاده کنید. برای مثال، برند کامان می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها برای درمان جای زخم قدیمی باشد که انواع محصولات باکیفیت را با قیمت بسیار مناسب ارائه می‌دهد.

  1. لیزر درمانی

درمان جای زخم قدیمی با لیزر امکان‌پذیر است و شما می‌توانید از طریق لیزر درمانی، این زخم‌ها را تا حد خیلی زیادی کمرنگ کنید. البته همان طور که می‌دانید، لیزر یک روش پزشکی است و نمی‌توانید از آن در منزل استفاده کنید. لیزر درمانی برای زخم‌هایی کاربرد دارد که جای آنها برای مدت خیلی طولانی مانده است و بسیار قدیمی هستند. نحوۀ عملکرد لیزر هم به این صورت است که برای بهبود ظاهر اسکار و از بین بردن التهاب، رگ‌های خونی در ناحیه زخم را موردهدف قرار می‌دهد. برای استفاده از این روش، به سراغ بهترین پزشک‌ها بروید.

  1. میکرودرم ابریژن

میکرودرم ابریزن یکی از روش‌های بسیار موثر برای درمان جای زخم قدیمی به شمار می‌آید که کاملاً غیرتهاجمی است. در این روش از دستگاه‌های مخصوص میکرودرم استفاده می‌شود تا پوست به طور کامل لایه‌برداری شده و سلول‌های مرده از بین بروند. به منظور لایه‌برداری عمقی پوست، دستگاه، مکش ضعیفی به وجود می‌آورد و سلول‌های مرده را به طور کامل از سطح پوست جمع‌آوری می‌کند. سپس کرم‌های مرطوب‌کننده و ترمیم‌کننده‌های قدرتمندی به شما داده می‌شود که با استفاده از آنها می‌توانید جای زخم‌های قدیمی خود را از بین ببرید.

  1. فیلر درمانی

شما با استفاده از تزریق مواد فیلر می‌توانید به رفع جای زخم قدیمی کمک بسیار زیادی کنید. فیلر در واقع قسمت‌هایی از دست رفته پوست شما را باز می‌گرداند. در مواد فیلر، ترکیبات بسیار مهم و تاثیرگذاری برای پوست مانند هیالورونیک اسید و کلاژن وجود دارند. این ترکیبات تاثیر بسیار زیادی در بهبود ظاهر پوست و جوانسازی صورت دارند. به همین دلیل اگر جای زخم قدیمی در هر یک از قسمت‌های بدن شما قرار دارد، با استفاده از فیلر می‌توانید تا حد خیلی زیادی آن را برطرف کنید.

  1. میکرونیدلینگ

نحوۀ عملکرد میکرونیدلینگ برای درمان رفع جای زخم قدیمی تقریبا شبیه به دو مورد قبل است. این روش کاملا غیرتهاجمی بوده و با افزایش کلاژن‌سازی در پوست، به برطرف کردن جای زخم‌های قدیمی کمک می‌کند. دستگاه میکرونیدلینگ سوزن‌های بسیار ریزی دارد که پزشک متخصص باید با توجه به اندازۀ زخم شما، آنها را تنظیم کند. البته اصلاً نیازی نیست که نگران جای سوزن‌های میکرونیدلینگ باشید. زیرا پزشک متخصص بعد از اتمام کار، به شما ترمیم‌کننده و مرطوب‌کننده می‌دهد تا جای سوزن‌ها نماند.

  1. روغن بدن

اگر به دنبال درمان خانگی جای زخم قدیمی می‌گردید که بتوانید با کمترین هزینه ممکن زخم‌های قدیمی خود را از بین ببرید، می‌توانید از روغن‌های بدن استفاده کنید. این روغن‌ها ویژگی‌های زیادی دارند و یکی از مهمترین ویژگی‌های آنها، این است که از مواد کاملاً گیاهی و طبیعی تهیه می‌شوند. تنها کافی است که به صورت منظم و همیشه بعد از حمام و یا قبل از خواب، مقدار کافی از این روغن‌ها را کف دست خود ریخته و در ناحیه‌ای که زخم در آن ماندگار شده، ماساژ دهید.

شما می‌توانید از روغن بدن کامان استفاده کنید تا نتیجۀ فوق‌العادۀ آن را هم ببنید. در این روغن، تقریبا تمام روغن‌هایی که برای بهبود جای زخم مفید هستند، وجود دارند. برخی از بهترین مواد تشکیل‌دهندۀ این محصول در وبسایت کامان، شامل مواردی مانند روغن آرگان، روغن بابونه، روغن جوجوبا و روغن کاکائو می‌شوند. علاوه بر این روغن، شما می‌توانید از خود روغن‌های طبیعی نیز به‌صورت مجزا استفاده کنید. برخی از بهترین روغن‌هایی که می‌توانند به درمان جای زخم کمک کنند، عبارتند از:

  • روغن آووکادو
  • روغن نارگیل
  • روغن زیتون
  • روغن آرگان
  • روغن جوجوبا
  • روغن ویتامین E
  • روغن اسطوخودوس
  • روغن بابونه
  • روغن چای سبز
  • روغن کندر
  1. سرم پوستی

یکی دیگر از بهترین روش‌ها برای درمان جای زخم قدیمی که تاثیر آن واقعاً ثابت شده، سرم‌های پوستی هستند. البته توجه داشته باشید که شما نمی‌توانید از هر سرم پوستی برای رفع جای زخم‌های خود استفاده کنید. بهترین محصول، سوپر سرم ضدلک کامان است که تاثیر بسیار قوی برای برطرف کردن جای زخم‌های قدیمی دارد. همان طور که می‌دانید، بیشتر مواقع جای زخم‌های قدیمی رنگ تیره‌ای به خود می‌گیرند. این سوپر سرم باعث می‌شود که رنگ همۀ قسمت‌های پوست شما متعادل شود و لکه‌های تیره از بین بروند.

  1. عصارۀ آلوئه‌ورا

شما با پرداخت هزینۀ بسیار کم و خرید عصارۀ آلوئه‌ورا، می‌توانید به‌راحتی جای زخم‌های قدیمی خود را درمان کنید. برای انجام این کار، تنها کافی است که پوست خود را به طور کامل بشویید و سپس مقداری ژل آلوئه‌ورا را روی ناحیه زخم ماساژ دهید. این ژل در زمان خیلی کوتاهی جذب پوست شما می‌شود و به ترمیم جای زخم‌های قدیمی کمک می‌کند. برای تاثیر بهتر این ژل، بگذارید که ژل به طور کامل خشک شود و سپس آن را بشویید. البته فقط در صورتی نیاز به شستن ژل آلوئه‌ورا دارید که احساس چسبندگی کنید.

  1. ژل‌های سیلیکونی

علاوه بر ژل آلوئه‌ورا، ژل‌های سیلیکونی نیز تاثیر زیادی در درمان جای زخم دارند. این ژل‌های سیلیکونی بدون نسخۀ پزشک در اغلب داروخانه‌ها به فروش می‌رسند. البته توجه داشته باشید که این ورق‌های سیلیکونی بیشتر برای زخم‌هایی مناسب هستند که خیلی قدمت نداشته باشند. به عنوان مثال، پزشکان برای از بین بردن جای بخیه بعد از عمل‌های جراحی، به بیماران توصیه می‌کند که از این ورق‌ها استفاده کنند. از این رو، شاید این ورق‌ها برای زخم‌هایی که بیشتر از چند سال ماندگاری دارند، مناسب نباشند.

  1. لایه‌بردارهای قوی

شما باید از هر روشی برای لایه‌برداری حرفه‌ای پوست خود در نواحی آسیب‌دیده استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که نمی‌توانید هر چیزی را که شنیدید، امتحان کنید. سعی کنید برای لایه‌برداری حرفه‌ای، به افراد متخصص و حرفه‌ای در این زمینه مراجعه کنید. به این منظور، کرم‌های لایه‌بردار با عملکرد فوق‌العاده از برند کامان وجود دارند که می‌توانید از آنها استفاده کنید. این کرم‌ها باعث می‌شوند که جای زخم‌های قدیمی شما تا حد خیلی زیادی کمرنگ و سلول‌های جدید جایگزین آنها شوند.

  1. سرکۀ سیب

شاید کمتر شنیده باشید که سرکۀ سیب می‌تواند به درمان جای زخم قدیمی کمک زیادی کند. دلیل این موضوع هم این است که سرکۀ سیب خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی دارد و باعث بازسازی و ترمیم پوست شما می‌شود. به همین دلیل اگر نمی‌خواهید هزینۀ خیلی زیادی کنید، می‌توانید مقداری سرکۀ سیب به جای زخم‌های خود بزنید تا کم‌کم جای این زخم‌ها کمرنگ شوند. توجه داشته باشید که سرکۀ سیب به‌خاطر اسیدی بودن، می‌تواند به پوست آسیب برساند. به همین دلیل فقط تا حدی باید آن را روی پوست خود نگه دارید که احساس سوزش نکنید.

  1. سیب‌زمینی رنده شده

اگر به دنبال یک روش خانگی درمان جای زخم قدیمی می‌گردید، سیب‌زمینی را به شما پیشنهاد می‌کنیم. سیب‌زمینی دارای پتاسیم، آنزیم‌های طبیعی و ویتامین C است که به بهبود جای زخم‌ها کمک زیادی می‌کند. سیب زمینی رنده شده تا حد خیلی زیادی باعث روشن شدن بخش‌های آسیب‌دیدۀ پوست می‌شود. به همین دلیل اگر به‌خاطر زخم‌های قدیمی، روی پوست شما لکه به وجود آمده است، با استفادۀ مداوم از سیب‌زمینی می‌توانید آن را برطرف کنید. برای دیدن نتیجۀ مطلوب، باید از این روش به‌صورت منظم و حداقل دوبار در هفته استفاده کنید.

موثرترین روش‌ها برای درمان جای زخم قدیمی

  1. عسل

احتمالاً شما هم چیزهایی درباره خاصیت ترمیم‌کنندگی عسل شنیده‌اید و می‌دانید که تا چه حد می‌تواند بر سلامت زخم‌ها تاثیر بگذارد. در عسل آنتی‌اکسیدان‌های بسیار زیادی وجود دارد که به ترمیم و تغذیه پوست کمک زیادی می‌کنند. برای استفاده از این روش، قبل از همه چیز صورت خود را با شویندۀ مناسب بشویید و با حولۀ نرمی خشک کنید. سپس مقداری عسل باکیفیت را روی جای زخم ماساژ دهید. برای رسیدن به نتیجۀ بهتر، سعی کنید از عسل باکیفیت و طبیعی استفاده کنید.

  1. لیمو

لیمو یکی از مهمترین مواد غذایی سرشار از ویتامین C است که تاثیر زیادی در درخشان و روشن شدن پوست دارد. علاوه بر خاصیت روشن‌کنندگی، لیمو ویژگی لایه‌برداری هم دارد و به از بین رفتن سلول‌های مردۀ پوست و جایگزینی سلول‌های جدید کمک می‌کند. البته قبل از استفاده از لیمو، مطمئن شوید که به آن حساسیت ندارید. چراکه لیمو خاصیت اسیدی دارد و ممکن است برای برخی از افراد حساسیت ایجاد کند. همچنین بعد از استفاده از لیمو، به هیچ عنوان در معرض نور خورشید قرار نگیرید.

  1. چای سبز

از دیگر روش‌های بسیار کاربردی برای درمان جای زخم قدیمی که می‌تواند کمک زیادی به شما کند، استفاده از چای سبز است. چای سبز سرشار از آنتی‌اکسیدان و کاتچین و پلی فنول است که این مواد در کنار یکدیگر، تاثیر بسیار زیادی در ترمیم و جوانسازی پوست صورت دارند. این محصول خانگی باعث کاهش التهاب و قرمزی پوست می‌شود و همچنین قسمت‌های آسیب‌دیده و زخم شدۀ پوست را نیز درمان می‌کند. اولین نکته‌ای که باید موقع استفاده از این محصول مدنظر قرار دهید، استفاده از چای سبز باکیفیت است. همچنین تداوم و استمرار را در این زمینه فراموش نکنید.

  1. زردچوبه

مطمئناً در خانۀ همه زردچوبه پیدا می‌شود. می‌توانید مقداری زردچوبه برداشته و با عسل یا ماست ترکیب و ماسک صورت خود را آماده کنید. این ماسک را دوبار در طول هفته به صورت خود بزنید و بگذارید بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند. سپس با آب ولرم آن را بشویید. با انجام این کار، می‌توانید بازسازی سریع زخم‌های قدیمی خود را به‌راحتی مشاهده کنید. در زردچوبه مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌های قوی وجود دارد که به کمرنگ شدن زخم‌های بدن کمک می‌کنند.

  1. ماست

ممکن است چیزهایی در مورد خاصیت روشن‌کنندگی ماست شنیده باشید؛ اما باید بدانید که استفاده از ماست می‌تواند تا حد خیلی زیادی باعث بهبود جای زخم‌های قدیمی شما شود. شما می‌توانید ماست را هم به‌تنهایی روی پوست خود بزنید و هم آن را با برخی مواد دیگر مانند زردچوبه ترکیب کنید. سعی کنید برای رسیدن به نتیجۀ بهتر، از ماست‌های خالص استفاده کنید که در آنها هیچ افزودنی اضافی وجود ندارد. در این صورت، تمام مواد مغذی و طبیعی ماست به صورت شما می‌رسد و جای زخم‌هایتان سریع‌تر بهبود می‌یابد.

  1. خاک رس

خاک رس دارای خاصیت ضدالتهابی است و قابلیت جذب بسیار بالایی دارد. به همین دلیل شما می‌توانید از این محصول برای رفع جای زخم‌های خود استفاده کنید. برای استفاده از ماسک خاک رس، باید مقداری خاک رس را با گلاب یا آب ترکیب کنید و سپس حالت خمیری شکل را به صورت خود بزنید. شما می‌توانید برای ایجاد ماسک خاک رس، به‌جای گلاب یا آب از عصارۀ آلوئه‌ورا استفاده کنید. در این صورت، اثربخشی آن چندین برابر بیشتر می‌شود. خاک رس با افزایش تقویت گردش خون، به تسریع بازسازی سلول‌های آسیب‌دیده کمک می‌کند.

  1. عصارۀ پیاز

در نهایت، آخرین روش درمان خانگی جای زخم قدیمی که در این مقاله به شما معرفی می‌کنیم، استفاده از عصارۀ پیاز است. برای تهیۀ عصارۀ پیاز، یک پیاز با اندازۀ متوسط را برداشته و پوست آن را بگیرید. بعد از خرد کردن پیاز، آن را در مخلوط‌کن یا میکسر بریزید و به طور کامل ریز کنید تا مایع شفافی از آن به وجود بیاید. البته باید پیاز را از صافی عبور دهید تا این مایع زلال شود. در قدم بعدی، یک پد یا پنبه را به عصارۀ پیاز آغشته کرده و به نواحی آسیب‌دیده بزنید.

سخن نهایی

وجود زخم روی صورت در طولانی مدت می‌تواند اعتمادبه‌نفس فرد را تا حد زیادی کاهش دهد. اگر شما هم با این مشکل دست‌وپنجه نرم می‌کنید و در قسمت خاصی از بدنتان زخمی وجود دارد که سال‌هاست جای آن ماندگار شده، سعی کنید از طریق روش‌هایی که گفتیم، جای این زخم‌ها را کمرنگ کنید. حتی اگر این زخم مدت طولانی نیست که روی بدن شما به وجود آمده، سعی کنید با استفاده از این روش‌ها از ماندگاری بیشتر آن جلوگیری کنید. به نظر شما چه روش دیگری می‌تواند به درمان جای زخم قدیمی کمک کند؟

سوالات متداول

  • آیا درمان جای زخم قدیمی در منزل امکان‌پذیر است؟

اگر جای زخم شما خیلی شدید نباشد، با استفاده از روش‌های خانگی می‌توانید تا حد خیلی زیادی آن را کمرنگ و یا حتی درمان کنید.

  • کدام روش‌های پزشکی برای درمان جای زخم‌های قدیمی مناسب هستند؟

برخی روش‌های پزشکی مانند لیزر، میکرونیدلینگ و میکرو ابریژن می‌توانند به درمان جای زخم‌های قدیمی کمک بسیار زیادی کنند. البته این کارها باید حتماً توسط افراد متخصص انجام شوند.

  • موثرترین روش‌ها برای درمان جای زخم‌های قدیمی کدام‌اند؟

یکی از موثرترین روش‌ها برای از بین بردن جای زخم‌های قدیمی، استفاده از کرم‌های ترمیم‌کننده و سرم‌های ضدلک است که تاثیر فوق‌العاده‌ای در زمان کوتاه می‌گذارند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *