تاثیر تخمدان پلی کیستیک بر پوست + راه حل

در حال حاضر یکی از شایعترین اختلالات هورمونی در زنان، سندروم تخمدان پلیکیستیک است که تأثیرات گستردهای بر سلامت و کیفیت زندگی زنان دارد. متأسفانه پوست یکی از بخشهایی است که به شدت تحت تأثیر این اختلال قرار میگیرد. جوشهای مقاوم و شدید، چربی بیش از حد پوست و حتی تغییرات رنگدانهای پوست از تأثیر تخمدان پلیکیستیک بر پوست بهحساب میآید. عدم تعادل هورمونی و افزایش سطح آندروژنها از علل بروز این علایم در پوست است که موجب تحریک غدد چربی و بروز آکنه میگردد. برای درمان این اختلال هورمونی در زنان میتوان از روشهای دارویی استفاده کرد؛ اما چه روشهایی برای درمان جوشهای ناشی از تخمدان پلیکیستیک وجود دارد؟ این مقاله به بررسی تأثیر تخمدان پلیکیستیک بر پوست و استفاده از روشهای درمانی و محصولات مراقبت از پوست مناسب نظیر سوپر سرم ضد جوش کامان میپردازد. پیشنهاد میکنیم برای کسب آگاهی بیشتر در مورد سندرم تخمدان پلیکیستیک و رهایی از آکنه این اختلال، این مقاله کامان را تا انتها مطالعه نمایید.
تخمدان پلیکیستیک چیست؟
تخمدان پلیکیستیک چیست؟ و با چه علایمی همراه است؟ تخمدان پلیکیستیک PCOS، نوعی اختلال هورمونی در زنان شمرده میشود که تأثیرات زیادی در سنین باروری بر کیفیت زندگی زنان دارد. بینظمی سیکل قاعدگی، پوست چرب و پرجوش، رشد موهای زاید در نواحی خاص، چاقی، ناباروری و… از علایم این اختلال شمرده میشوند. در حقیقت PCOS وضعیتی است که در آن تخمدانها به مقدار غیرطبیعی آندروژن، هورمونهای جنسی مردانه را تولید میکنند. شناسایی و درمان زود هنگام تخمدان پلیکیستیک میتواند به مدیریت علایم و بهبود وضعیت سلامتی بدن و پوست شما کمک نماید. برای درمان این عارضه میتوان از طریق تغییر سبک زندگی و درمان دارویی اقدام کرد.
سندروم تخمدان پلیکیستیک بر پوست چه تأثیراتی دارد؟
عوارض تخمدان پلیکیستیک بر پوست شامل ایجاد آکنه، تغییر رنگ پوست، چربی پوست و رشد موهای زاید است. در ادامه این تأثیرات و راهحلهای آنها را بررسی خواهیم کرد:
-
بروز آکنه در صورت و سایر نواحی بدن
یکی از اثرات بسیار آزار دهنده سندروم تخمدان پلیکیستیک بر پوست، بروز جوش در صورت و بدن است. جوشها غالباً در نواحی صورت، قفسه سینه، قسمت بالایی کمر، شانهها و بازو دیده میشوند. جهت بهبود این جوشها و باقینماندن اثر آنها بر پوست خود میتوانید به سراغ سرم ضد آکنه کامان بروید. این محصول به دلیل وجود نیاسینامید و زینک در کنترل ترشح چربی پوست و بستهشدن منافذ باز پوست مؤثر است. با استفاده دو تا سههفتهای از این سرم، پوست شما بدون التهاب و بدون آکنه خواهد بود؛ چرا که این سرم ضد آکنه دارای خاصیت ضد التهابی و آنتیاکسیدانی است.
-
پوست چرب و براق
همانطور که بیان شد، سندروم تخمدان پلیکیستیک، موجب افزایش آندروژنها یا همان هورمونهای مردانه و عدم تعادل هورمونی در زنان خواهد شد. این امر تحریککننده غدد چربی پوست برای تولید چربی بیشتر است. چربی و براقیات پوست بیشتر در ناحیه صورت، پیشانی و بینی بروز میکند. در واقع آکنههای در اثر تخمدان پلیکیستیک حاصل افزایش آندروژنها و تولید چربی بیشتر و بستهشدن منافذ پوست هستند.
بیشتر بخوانید: پوست چرب چیست؟ + راه تشخیص آن
-
تغییرات رنگدانه پوست
با شنیدن سندروم تخمدان پلیکیستیک اولین چیزی که در ذهن افراد نقش میبندد، بروز انواع جوش است؛ اما آکنه تنها تأثیر این سندروم بر پوست تلقی نمیگردد. برخی از افراد مبتلا به تخمدان پلیکیستیک تغییراتی در رنگدانههای پوست خود مشاهده خواهند کرد. تغییراتی که در نواحی گردن، زیر بغل و کشاله ران به صورت تیرهشدن پوست نمایان میگردد.
چه تفاوتی بین آکنههای تخمدان پلیکیستیک با باقی انواع آکنه وجود دارد؟
جوشهای تخمدان پلیکیستیک اغلب در نواحی خاص، از قبیل صورت، قفسه سینه، قسمت بالایی کمر و… شدیدتر بروز میکنند؛ زیرا این نواحی تحت تأثیر هورمونهای آندروژنی هستند. در مقابل انواع آکنه دیگر بیشتر در نواحی چرب بدن و صورت نظیر پیشانی، بینی، پشت و سینه ظاهر میشوند. آکنه ناشی از این اختلال عمدتاً با نشانههایی نظیر چاقی، رشد موهای زاید، قاعدگی نامنظم و ناباروری همراه است؛ در حالی که انواع دیگر آکنه اغلب علایم خاص این چنینی ندارد. انواع دیگر آکنه معمولاً سریع به درمانهای موضعی یا آنتیبیوتیکها پاسخ میدهند؛ اما آکنه ناشی از اختلال PCOS با درمانهای معمولی بهسادگی رفع نخواهد شد. تفاوت اصلی در این است که عامل ایجاد آکنه تخمدان پلیکیستیک، هورمونها هستند. در مقابل علل انواع دیگر آکنه اغلب میتواند چربی بیش از حد پوست، باکتریها، التهاب یا مسدودشدن منافذ پوستی باشد.
درمان جوش ناشی از کیست تخمدان چگونه ممکن است؟
پس از تشخیص جوشهای تخمدان پلیکیستیک، زمانی که در مسیر بهبود بیماری قرار گرفتید، قطعا اولین خواسته شما جبران اتفاقات رخ داده برای پوستتان است. در این زمینه راهکارهای زیادی به شما کمک خواهند کرد:
- قرصهای ضدبارداری ترکیبی: گاهی پزشک جهت درمان جوش صورت ناشی از اختلال PCOS برای بیمار خود قرص ضدبارداری تجویز خواهد کرد.
- داروی ضد آندروژن: راهکار دیگر جهت درمان آکنه تخمدان پلیکیستیک، استفاده از داروهای ضد آندروژن به تجویز پزشک است. هدف استفاده از این داروها کاهش سطح تستوسترون در بدن شمرده میشود.
بهغیراز درمان دارویی یک روتین مراقبت از پوست مناسب با کمک محصولات ضد جوش میتواند به درمان این جوشها کمک شایانی نماید.
- شستشوی صورت با یک شوینده مناسب: با بروز آکنه و چرب شدن پوست باید به سراغ محصولات مناسبی در این زمینه برای شستشوی پوست خود بروید. برای نمونه بایو سرم پوست کامان از ایجاد جوش جدید پیشگیری کرده و در رفع جای جوش مؤثر است.
- آبرسانی پوست: برای بهبود جوشهای تخمدان پلیکیستیک از آبرسان مخصوص پوست مستعد آکنه استفاده نمایید. کرم آبرسان پوست چرب و مستعد آکنه کامان حین حفظ رطوبت پوست در تسکین التهاب و کنترل ترشح چربی پوست نیز مؤثر است.
- استفاده از محصولات ضد آکنه: برای درمان جوشهای تخمدان پلیکیستیک نیاز است در روتین مراقبت از پوست خود یک محصول ضد آکنه نظیر سوپر سرم ضد جوش کامان داشته باشید. روزانه پس از پاکسازی پوست با ژل شستشوی صورت پوستهای مستعد جوش کامان، چند قطره از این سرم را روی پوست خود بمالید و بهآرامی ماساژ دهید.
- استفاده از رتینوئیدها: همانطور که میدانید، رتینوئیدها اغلب جهت درمان چین و چروک، جوانسازی و رنگ ناهموار پوست توسط پزشکان تجویز میگردند. با این حال، برخی از فرمولهای رتینوئیدها در درمان آکنه PCOS نیز مؤثر هستند.
- استفاده از ضدآفتاب: ضدآفتاب در هر شرایطی برای پوست واجب است؛ به خصوص اگر برای درمان در حال استفاده از محصولات لایهبرداری نظیر رتینوئیدها هستید. پس در صورتی که قصد خروج از منزل دارید، از کرم ضدآفتاب با حداقل SPF30 استفاده کنید.
- تغییر سبک زندگی: رژیم غذایی کم کربوهیدرات و لبنیات میتواند به کاهش جوش کمک کند. بهجای مصرف کربوهیدرات، غذاهای پرچرب و غذاهای فراوری شده، میوه و سبزیجات تازه میل کنید. بهاندازه کافی آب بنوشید، ورزش کنید و به کیفیت خواب خود اهمیت دهید.
کلام آخر
سندروم تخمدان پلیکیستیک علاوه بر علایمی مانند افزایش وزن، ناباروری، قاعدگی نامنظم و… فرد را با مشکلات متعدد پوستی نیز مواجه میکند. یکی از این مشکلات، بروز آکنه در برخی از نواحی صورت و بدن است. پس از تشخیص و درمان این اختلال باید در صدد درمان جوش و آکنه پوست خود باشید. جهت درمان جوش و جای جوش ناشی از تخمدان پلیکیستیک میتوان از درمانهای دارویی و محصولات مراقبت از پوست استفاده کرد. داشتن یک روتین مراقبت از پوست با محصولات ضد آکنه کامان و همچنین تغذیه سالم، ورزش منظم، خواب کافی و هیدراته نگه داشتن بدن به شما کمک مینماید از این جوشها رهایی یابید.