مراقبت از پوست

خاصیت زینک برای پوست / 0تا100 خواص زینک

زینک یا روی یکی از عناصر شیمیایی است که در جدول تناوبی با نماد Zn و عدد اتمی ۳۰ قرار دارد. زینک یکی از عناصر مهم مورد نیاز بدن است و نقش حیاتی در سلامت پوست دارد. در سال‌های اخیر درباره خاصیت زینک برای پوست مطالعات زیادی صورت گرفته است. در این راستا از خاصیت زینک برای پوست می‌توان به بهبود جوش‌ها، ترمیم زخم‌ها و مقابله با پیری زودرس اشاره کرد. محافظت در برابر نور خورشید نیز از جمله خاصیت زینک برای پوست به شمار می‌رود. حتی در حال حاضر در بسیاری از محصولات پوستی از زینک استفاده می‌کنند؛ چرا که خاصیت زینک برای پوست در تسریع روند بازسازی سلول‌ها و محافظت از پوست اثبات شده است. با توجه به فواید این ماده معدنی نمی‌توان تأثیرات چشمگیر خاصیت زینک برای پوست در افزایش شفافیت و طراوت چهره را نادیده گرفت. پس اگر می‌خواهید پوستی سالم داشته باشید، این مقاله را مطالعه نمایید.

اهمیت زینک برای سلامت پوست چیست؟

زینک نوعی ماده معدنی ضروری برای بدن شناخته می‌شود که برای بهبود سلامت پوست و زیبایی آن، رشد سلولی، کلاژن سازی، بهبود زخم و… بسیار اهمیت دارد. زینک را می‌توان هم به صورت رژیم غذایی حاوی زینک و مکمل‌ها و هم به صورت خارجی با کمک محصولات موضعی استفاده کرد. از خواص کلیدی زینک برای سلامت پوست می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • ضایعات و آکنه را درمان می‌کند.
  • دارای خواص ضد باکتریایی است.
  • به سنتز کلاژن کمک می‌کند.
  • التهاب پوست را کاهش می‌دهد.
  • به محافظت در برابر اشعه‌های مضر UV کمک می‌کند.
  • در بهبود زخم بسیار مؤثر است.
  • و…

بیشتر بخوانید: تأثیرات باورنکردنی میوه برای پوست صورت

نقش زینک در درمان آکنه چیست؟

زینک به طرق زیر در درمان آکنه نقش دارد:

  • خواص ضد باکتریایی: یک خاصیت زینک برای پوست خواص ضد باکتریایی آن است؛ از این رو به‌آسانی با باکتری‌های ایجاد کننده آکنه مبارزه می‌نماید.
  • کنترل ترشح چربی پوست: زینک چربی اضافی پوست را کاهش دهد. همان‌طور که آگاه هستید یکی از دلایل اصلی ایجاد آکنه تولید چربی بیش از حد پوست و بسته‌شدن منافذ است.
  • کاهش التهاب: زینک باخاصیت ضد التهابی خود قادر است سبب کاهش قرمزی و التهابات ناشی از آکنه گردد. می‌توانید برای کاهش بیشتر و بهتر التهابات پوست خود از سرم ضد التهاب کامان نیز استفاده کنید.
  • ترمیم جای زخم و جوش: یکی از فواید مهم زینک، سرعت آن در پروسه ترمیم پوست است. با کمک زینک می‌توانید به بهبود سریع‌تر زخم‌ها و کاهش جای جوش‌های روی پوست خود کمک نمایید.

زینک چه نقشی در کاهش التهاب پوست دارد؟

کاهش التهاب یک خاصیت زینک برای پوست صورت شمرده می‌شود. گلبول‌های سفید خون وظیفه مبارزه با ارگانیسم‌های مهاجم و پیشگیری از عفونی شدن منافذ پوستی را دارند. زینک در این زمینه کمک بسیار مهمی برای پوست است. یک تحقیق در سال ۲۰۱۲ میلادی در ژورنال درماتولوژی زیبایی بالینی در این زمینه به چاپ رسید. در این تحقیق معلوم شد، مکمل‌های خوراکی نظیر زینک می‌توانند التهاب پوست را کاهش دهند و سبب محدودیت میزان سرایت باکتری‌های مولد آکنه گردند. در ضمن اگر به صورت موضعی از این ماده معدنی استفاده کنید، می‌توانید جای جوش و حساسیت پوستی خود را کاهش دهید.

اهمیت زینک برای سلامت پوست چیست؟

سایر خواص زینک برای پوست کدام‌اند؟

از عملکرد بیولوژیکی زینک بر روی پوست می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم:

  1. مقابله با علائم پیری پوست

با افزایش سن و کاهش تولید کلاژن، علایم پیری نظیر چین و چروک، افتادگی و لک در پوست نمایان خواهند شد. مصرف زینک سبب تولید کلاژن و الاستین پوست می‌گردد. کلاژن می‌تواند استحکام سلول‌های پوستی و کشسانی آن‌ها را بیشتر کرده و به مقابله با علایم پیری برود.

بیشتر بخوانید: ۱۲ روش باری جلوگیری پیری پوست در میانسالی + عوامل پیری پوست

  1. هیدراته نگه داشتن پوست

حفظ رطوبت پوست یکی از فواید زینک برای پوست شناخته می‌شود. زینک قادر است با تأثیر بر عملکرد سلولی، آب سلول‌های پوستی را حفظ نماید. در نتیجه با مصرف منظم این ماده معدنی به صورت مکمل خوراکی همواره پوستی مرطوب و هیدراته خواهید داشت.

  1. جلوگیری از مسدودشدن منافذ پوست

سلول‌هایی پوستی به نام کراتینوسیت‌ها وجود دارند که کارشان تولید کراتین و ایجاد مانع مابین پوست و آلودگی محیطی است. حال اگر کراتینوسیت‌ها بیش از حد تولید شوند، سبب انسداد منافذ پوست و آکنه خواهند گردید. زینک یک تنظیم کننده تولید کراتینوسیت‌ها بوده و باقابلیت قابض بودنش احتمال تجمع کثیفی و انسداد منافذ را کاهش می‌دهد.

  1. محافظت از پوست در برابر نور خورشید

محافظت از پوست در برابر نور خورشید هم از جمله خواص زینک بر پوست به‌حساب می‌آید. زینک در مقابل نور خورشید شبیه به یک‌لایه قدرتمند عمل می‌کند. جهت حفاظت پوست خود از نور خورشید می‌توانید به سراغ کرم‌های ضد آفتابی حاوی زینک یا مکمل آن بروید.

  1. کاهش تیرگی پوست

ملانوسیت‌ها همان سلول‌هایی هستند که وظیفه تولید رنگ‌دانه تیره ملانین را برعهده دارند. اگر تولید ملانین در پوست زیاد شود، پوست با تیرگی، تغییر رنگ‌دانه و رنگ ناهموار مواجه خواهد گردید. مطالعاتی در این زمینه صورت گرفته و نشان می‌دهد مصرف زینک اثر مثبتی روی کاهش تیرگی‌های پوستی دارد.

بیشتر بخوانید: علل و راه‌های پیشگیری و درمان تیرگی پوست بدن

  1. بهبود زخم‌های پوستی

برای بسیاری از ما پیش‌آمده که توسط چاقو و… دست و نواحی دیگر بدن خود را زخمی کرده و می‌بینیم که زخم به‌کندی در حال خوب شدن است. علت این امر کمبود زینک در بدن بوده؛ در حالی که با مصرف زینک به صورت مداوم، بهبود و ترمیم زخم‌های پوستی به‌سرعت صورت می‌گیرد.

سایر خواص زینک برای پوست کدام‌اند؟

نحوه استفاده از زینک برای پوست چگونه است؟

شما می‌توانید از زینک برای سلامت پوست و بهبود آسیب‌های پوستی خود به صورت موضعی و در قالب کرم یا لوسیون استفاده کنید. به عنوان یک مثال، برای استفاده موضعی از پماد زینک اکساید آن را روی ناحیه آسیب‌دیده بمالید. همچنین این روزها این ماده معدنی به شکل مکمل قرص و کپسول در انواع داروخانه‌ها یافت می‌شود. برای دریافت بیشتر زینک یا روی می‌توانید مواد غذایی حاوی روی را در رژیم غذایی خود افزایش دهید. تخم‌مرغ، صدف، لبنیات، حبوبات، دانه‌ها، آجیل و… همگی دارای زینک هستند.

کلام آخر

زینک یک ماده معدنی ضروری برای سلامت بدن و پوست است. شما می‌توانید از این ماده به صورت خوراکی و موضعی برای درمان مشکلات پوستی خود استفاده نمایید. زینک خاصیت ضد التهابی دارد و از این رو بهترین انتخاب برای درمان آکنه است. کاربردهای دیگر زینک برای پوست شامل کاهش التهابات پوستی، محافظت در برابر آفتاب، کنترل چربی پوست، مبارزه با پیری، حفظ رطوبت پوست و… است. اگر در حال حاضر با آکنه دست و پنجه نرم می‌کنید، یک مکمل زینک می‌تواند بخشی از یک راه مناسب برای رهایی شما از آکنه باشد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا