آکنه روزاسه نوعی بیماری پوستی شایع شناخته میشود که میتواند در بسیاری از افراد به وجود بیاید. معمولاً با بروز این بیماری، پوست دچار التهابات زیادی میشود و رنگ قرمزی به خود میگیرد. دلیل این موضوع هم وجود خون خیلی زیاد در پوست ناحیه صورت است که باعث میشود پوست شما خیلی قرمز و ملتهب به نظر برسد. بسیاری از افرادی که دچار آکنه روزاسه میشوند، در ناحیه چشمان خود احساس درد میکنند. البته باید بدانید که آکنه روزاسه با لوپوس و سایر بیماریهای پوستی به طور کامل متفاوت است و نباید آنها را با یکدیگر اشتباه بگیرید.
اگر شما هم دچار آکنه روزاسه شدهاید، بهتر است هرچه سریعتر به دنبال راهی برای درمان این مشکل بگردید. زیرا در صورت ادامهدار شدن و عدم درمان آن، ممکن است مشکلات خیلی جدیدتری برای شما به وجود بیایند. در ادامه، به صورت مفصل برای شما توضیح میدهیم که آکنه روزاسه چیست، چرا به وجود میآید و چگونه میتوانید آن را درمان کنید.
آکنه روزاسه و درمان آن / علل، نشانهها و اقدام برای درمان
قبل از همه چیز، باید بدانید که اصلاً این بیماری چیست و چه ویژگیهایی دارد؟ به طور کلی، آکنه روزاسه نوعی بیماری پوستی به شمار میآید که باعث بروز التهابات در نواحی مختلف پوست میشود. معمولاً در این بیماری، عروق خونی پوست تا حد خیلی زیادی برجسته و برافروخته میشوند و حتی در موارد خیلی شدیدتر، ممکن است تاولهای زیادی هم در نواحی مختلف صورت به وجود بیایند.
به طور کلی، این بیماری میتواند در دو بخش التهابی و عروقی به وجود بیاید که با توجه به شرایط بدنی افراد و نوع بیماری، تفاوتهایی با یکدیگر دارند. در ادامه، این بخشهای بیماریها را با یکدیگر مقایسه کرده و توضیح مختصری درباره هر یک ارائه میدهیم.
همچنین بخوانید: تاثیر رژیم غذایی بر جوش و آکنه / درمان با رژیم غذایی!
- آکنه روزاسه التهابی: در این بخش از بیماری، پوستول و پاپولهایی روی نواحی مختلف صورت به وجود میآیند.
- آکنه روزاسه عروقی: در آکنه روزاسه عروق پوست دچار برافروختگی، التهاب، قرمزی و سرخ شدن میشود.
علائم آکنه روزاسه
بیشترین علائم آکنه روزاسه به شکل ضایعات پوستی روی نواحی مختلف صورت مانند گونه، پیشانی، بینی و اطراف چشمها به وجود میآیند. معمولاً در این بیماری، پوستولها و پاپولها با تعداد خیلی کمی در نواحی مختلف صورت دیده میشوند که تعداد آنها به بیشتر از ۱۰ عدد هم نمیرسد. این در حالی است که اگر بیماری فرد خیلی شدید شود و عود پیدا کند، ممکن است تعداد آنها خیلی بیشتر از این هم بشود.
گاهی مواقع مبتلایان این بیماری، ممکن است در ناحیه پوست سرشان نیز دچار مشکل شوند که البته کم اتفاق میافتد. به جز پوست سر، احتمال درگیر شدن اندامهای فوقانی و تحتانی نیز در برخی از افراد وجود دارد که البته این شرایط بسیار نادر است. در این بخش، به صورت مختصر برخی از مهمترین و رایجترین علائم آکنه را نام میبریم که معمولاً در بسیاری از افراد دیده میشوند. اگر شما هم چند مورد از این علائم را با هم داشتید، بهتر است حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید و به فکر راه درمان باشید:
همینطور بخوانید: سرم ضد آکنه چیست؟ / مزیت و آموزش استفاده
- برجستگیهای شبیه به آکنه و جوشهای چرکی
- ایجاد رگهای عنکبوتی
- التهاب، برافروختگی و قرمزی پوست
- ضخیم شدن پوست و بزرگ شدن بینی
- تحریک و تورم چشم و پلک
علل ابتلا به آکنه روزاسه
فاکتورهای متعددی میتوانند باعث بروز بیماری آکنه روزاسه شوند. اگر شما هم این موارد را رعایت نمیکنید، احتمال ابتلا به این بیماری در شما نیز وجود دارد. به همین دلیل هم بهتر است در ابتدا علل شکلگیری این بیماری را بشناسید تا بتوانید با پرهیز از آنها، از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنید. برخی از مهمترین علل ابتلا به این بیماری پوستی در بسیاری از افراد، عبارتند از:
- تابش بیش از حد اشعه ماورای بنفش خورشید
- مشکل در سیستم ایمنی بدن و فعالیت بیش از حد این سیستم
- ژنتیک
علاوه بر موارد بالا، ممکن است برخی عوامل باعث تشدید این بیماری پوستی شوند. به همین دلیل هم اگر علائم اولیه این بیماری را در خود مشاهده کردید، موارد زیر را مد نظر قرار دهید تا مطمئن شوید که آکنه روزاسه برای شما تشدید نمیشود. برخی از مهمترین عواملی که میتواند باعث شدت یافتن علائم این بیماری شوند، عبارتند از:
همچنین بخوانید: نحوه استفاده از سوپر سرم ضد آکنه + مزایا و ویژگی ها
- مصرف برخی داروهای حساسیتزا مانند داروهای فشار خون بالا
- قرارگیری در محیطهای تنشزا و استرسزا
- قرار گرفتن بیش از حد در برابر نور خورشید
- تغییرات ناگهانی دمایی
- انجام فعالیتهای ورزشی بسیار شدید
- قرار گرفتن در معرض وزش سنگین باد
روشهای پیشگیری از آکنه روزاسه
بهترین روش برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آکنه روزاسه این است که مواردی را که پیش از این نام بردیم رعایت کنید و تا حد ممکن در معرض این موارد قرار نگیرید. به عنوان مثال، داشتن یک روتین پوستی منظم و قرارگیری در محیطهای آرامشبخش، میتواند تاثیر بسیار زیادی در جلوگیری از ابتلا به این بیماری داشته باشد. علاوه بر این، در قسمت پایین برخی از مهمترین روشها برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آکنه روزاسه را نام بردهایم:
- استفاده از کرمهای ضد آفتاب و کلاههای نقابدار موقع قرارگیری در معرض نور خورشید
- عدم انجام فعالیتهای ورزشی شدید و انجام فعالیتهای استاندارد
- قرارگیری در محیطهای آرامشبخش و دوری از استرس و تنش
- اطلاع داشتن از عوارض دارویی برخی داروها و مصرف آنها متناسب با شرایط بدن
- چکاپ منظم برای تشخیص سریعتر بیماری در صورت وجود
درمان آکنه روزاسه
مهمترین موضوع برای بسیاری از افراد، درمان آکنه روزاسه است که اگر بتوانند با استفاده از روشهای مقرون به صرفهتر آن را درمان کنند، میتوانند شرایط جسمانی بهتری داشته باشند. چندین روش برای درمان این بیماری وجود دارند که در این بخش برخی از مهمترین آنها را نام میبریم:
همینطور بخوانید: ترکیب گلاب و سرکه سیب برای پوست / نکات کلیدی و توصیهها
- داشتن روتین پوستی: اولین و بهترین راهکار بسیار مقرون به صرفه و مطمئن برای درمان آکنه روزاسه این است که یک روتین پوستی منظم و استاندارد داشته باشید. در روتین پوستی شما باید ژل شستشو، میسلار واتر، تونر، آبرسان و کرم مرطوب کننده وجود داشته باشد. شما میتوانید تمام این محصولات را با بالاترین کیفیت و مناسبترین قیمت از برند کامان خریداری کنید.
- استفاده از پمادهای درمان روزاسه: برخی پمادها مخصوص درمان این بیماری طراحی شدهاند که شما بعد از مراجعه به پزشک، میتوانید آنها را از داروخانه دریافت کنید. بعضی از این پمادها شامل مواردی مانند اسید آزلائیک، ترتینوئین، مترونیدازول و بنزوئیل پروکسید میشوند.
- مصرف داروهای خوراکی: در موارد شدید، پزشک به بیماران مبتلا به آکنه روزاسه، داروهای خوراکی مانند داکسی سایکلین، اریترومایسین و تتراسایکلین پیشنهاد میکند. توجه داشته باشید که شما باید تمام این داروها را متناسب با شرایط خود و تحت نظر پزشک مصرف کنید.
سخن پایانی
در این مطلب به صورت مفصل درباره بیماری آکنه روزاسه صحبت کردیم. همان طور که متوجه شدید، این بیماری پوستی میتواند بخشهای مختلف پوست صورت شما را تحت تاثیر قرار دهد و دچار التهاب کند. به همین دلیل هم سعی کنید تا حد امکان در معرض نور آفتاب قرار نگیرید و از روتین پوستی منظم و استانداردی استفاده کنید. در نهایت، اگر بیماری شما خیلی شدید بود، حتماً به پزشک مراجعه کنید تا تحت نظارت پزشک و با استفاده از داروهای مناسب، این بیماری پوستی در شما درمان شود.
نظرات کاربران