0

بیماری اسپوروتریکوزیس چیست؟ / علل، شناسایی و درمان

بیماری اسپوروتریکوزیس چیست

اسپوروتریکوزیس نوعی بیماری قارچی است که به جز حیوانات، در انسان‌ها نیز دیده می‌شود. بیشترین مکان‌هایی که این بیماری شیوع پیدا می‌کند، مواردی مانند گل فروشی‌ها، باغ‌ها، مزارع کشاورزی و نجاری‌ها هستند. دلیل این موضوع هم این است که در این مکان‌ها، قارچ شیوع بیشتری دارد و می‌تواند باعث بروز عفونت قارچی شود.

در ادامه این مطلب، ما به صورت مفصل درباره بیماری اسپوروتریکوزیس صحبت خواهیم کرد و برای شما توضیح می‌دهیم که بیماری قارچی اسپوروتریکوزیس چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد.

قارچ اسپوروتریکوزیس چیست؟

قبل از همه چیز، باید بدانید که اسپوروتریکوزیس چیست و چرا به وجود می‌آید؟ برای پاسخ، باید بگوییم که این مشکل، نوعی بیماری مربوط به عفونت قارچی است که وقتی برای افراد به وجود می‌آید، در غدد لنفاوی و نواحی دیگر بدن، چرک و زخم‌های چرکی ایجاد می‌شوند. گاهی مواقع این بیماری می‌تواند حتی به ماهیچه‌ها و استخوان‌ها نیز نفوذ پیدا کند و باعث بروز مشکل در ماهیچه‌ها شود. به همین دلیل هم در موارد خیلی شدید، افراد ممکن است توانایی خود برای انجام برخی کارها را از دست بدهند.

قارچ اسپوروتریکوزیس چیست؟

گاهی مواقع بیماری اسپوروتریکوزیس می‌تواند باعث بروز مشکلات زیادی در نواحی دیگر بدن مانند ریه، مرکز عصبی، مخاط‌ها و دستگاه تناسلی و ادراری نیز بشود. اگر شما نیز با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنید، اول از همه باید بدانید که چه علائمی دارد و اصلاً چرا به وجود می‌آید؟ سپس با توجه به دلایل شکل‌گیری این بیماری، از ابتلا به آن جلوگیری یا حتی آن را درمان کنید.

علائم بیماری اسپوروتریکوزیس

معمولاً وقتی که افراد به قارچ اسپوروتریکوزیس دچار می‌شوند، علائم خیلی خفیفی در بدن آنها به وجود می‌آیند. به عنوان مثال، در چند هفته اول، برجستگی‌های خیلی کوچکی در بدن به وجود می‌آیند که رنگ بنفش، قرمز یا گاهی مواقع صورتی دارند. بیشترین نواحی که این برجستگی‌ها در آن‌ها به وجود می‌آیند، روی بازو یا دست هستند که موقع لمس کردن آنها احساس درد می‌کنید.

این در حالی است که وقتی بیماری خیلی شدیدتر می‌شود و از این چند هفته ابتدایی عبور می‌کنید، ممکن است همین برجستگی‌های کوچک، به زائده‌های بزرگ و زخم‌های دردناکی تبدیل شوند. این احتمال وجود دارد که در کنار این زائده‌ها، زخم‌ها و برآمدگی‌های جدیدی نیز ایجاد شوند که التهاب بدن شما را تشدید کنند.

علائم بیماری اسپوروتریکوزیس 

در موارد نادر و البته بسیار شدید، ممکن است بیماری قارچی اسپوروتریکوزیس منجر به سرفه، تب و لرز، بی‌اشتهایی و سایر ناخوشی‌های این چنینی شود. برای این که سریع‌تر از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنید، بهتر است در صورت مشاهده کوچک‌ترین علائم اولیه، به پزشک مراجعه و آن را درمان کنید.

علت بیماری اسپوروتریکوزیس

یکی از مهمترین سوالاتی که خیلی از افراد می‌پرسند، این است که به چه دلیلی بیماری اسپوروتریکوزیس به وجود می‌آید؟ علت این بیماری با توجه به شرایط زندگی افراد و نوع بیماری، می‌تواند متفاوت باشد. اما در این بخش، برخی از مهم‌ترین و رایج‌ترین عوامل ایجاد این بیماری را نام می‌بریم و سپس توضیح می‌دهیم که چه عواملی باعث تشدید این بیماری می‌شوند.

  • قارچ اسپوروتریکوزیس: اولین و مهمترین دلیلی که باعث بروز این بیماری می‌شود، قارچ‌های اسپوروتریکوزیس هستند که معمولاً در علف‌های هرز، خاک‌های مرطوب، خزه و سبزیجات آلی که در حال فساد هستند، وجود دارند.
  • بیماری زمینه‌ای یا سل: کسانی که دارای بیماری زمینه یا سابقه سل هستند، بیشتر از دیگران در معرض بیماری اسپوروتریکوزیس قرار می‌گیرند.
  • عوارض دارویی: برخی داروهای خاص و نادر، عوارض دارویی خاصی دارند که یکی از عوارض برخی از آنها، می‌تواند بیماری قارچی اسپوروتریکوزیس باشد.
  • لمس بیش از حد و تماس با گیاهان و خاک: در شغل‌هایی مانند کشاورزی یا باغبانی که بیش از حد با گیاهان و خاک سر و کار دارند، احتمال شکل‌گیری بیماری اسپوروتریکوزیس بیشتر است.

همچنین بخوانید: قارچ پوستی چیست؟ / علائم و بهترین روش درمان قارچ پوستی

آیا بیماری اسپوروتریکوزیس مسری است؟

خوشبختانه بیماری قارچی اسپوروتریکوزیس هیچگونه سرایتی ندارد و اصلاً مسری نیست. به همین دلیل هم لازم نیست که فرد مبتلا به این بیماری، حتماً قرنطینه شود. این فرد می‌تواند در کنار سایر اعضای خانواده خود زندگی کند و به دنبال راهی برای درمان این بیماری پیدا کند.

آیا بیماری اسپوروتریکوزیس مسری است؟ 

روش‌های درمان اسپوروتریکوزیس

اگر شما هم دچار بیماری قارچ اسپوروتریکوزیس شدید و به دنبال راهی برای درمان این بیماری می‌گردید، حتماً به این بخش توجه کنید. برای این که این بیماری به صورت ریشه‌ای در شما درمان شود، باید حتماً و به صورت قطعی به پزشک متخصص مراجعه کنید. در کنار این موضوع، برخی راهکارهای خانگی نیز می‌تواند به جلوگیری از تشدید علائم این بیماری به شما کمک کند.

اگرچه بیماری قارچی اسپوروتریکوزیس به خودی خود کشنده نیست، اما اگر آن را درمان نکنید یا از پیشرفت آن جلوگیری نکنید، این احتمال وجود دارد که تا سال‌ها درگیر آن باشید. به همین دلیل برای این که سریع‌تر از شر زخم‌های دردناک این بیماری خلاص شوید، حتماً نکات زیر را رعایت کنید.

1. تمیز نگه داشتن زخم

اگر موقع ابتلا به این بیماری دچار زخم‌های شدیدی شدید، باید حتماً به صورت روزانه زخم خود را تمیز کنید و از کثیف شدن آن بپرهیزید. زیرا وقتی که زخم تمیز نشود، میزان قارچ‌های باکتریایی در آن افزایش پیدا می‌کنند و ممکن است علائم خیلی بدتری در شما به وجود بیایند.

 تمیز نگه داشتن زخم

2. رعایت روتین پوستی

شما باید یک روتین پوستی منظم و باکیفیت داشته باشید تا مشکلات پوستی کمتری برایتان به وجود بیایند. معمولاً این مشکلات پوستی با استفاده از محصولات پوستی باکیفیت و استاندارد برطرف می‌شوند. برای اطمینان از این موضوع، می‌توانید از محصولات برند کامان که دارای تاییدیه سازمان پوست و جذام است، استفاده کنید.

همینطور بخوانید: زخم پوستی / نکات مراقبتی برای تسریع در بهبود

3. مصرف منظم دارو

زمانی که شما به پزشک مراجعه می‌کنید، ایشان دارو‌های خاصی را برای شما تجویز می‌کند که ممکن است برخی از این داروها مالشی و برخی دیگر وریدی باشند. لازم است که هر یک از این داروها را به صورت منظم مصرف کنید تا به نتیجۀ خوبی برسید.

سخن پایانی

در این مطلب به صورت مفصل درباره بیماری اسپوروتریکوزیس صحبت کردیم. همان‌طور که متوجه شدید، این مشکل از نوعی بیماری قارچی به وجود می‌آید که در شرایط مرطوب و آلوده، می‌تواند تکثیر شود و باعث بروز دانه و التهابات خیلی زیادی در پوست می‌شود. شما با مراجعه به پزشک، مصرف به موقع داروهای خود، رعایت روتین پوستی و تمیز نگه داشتن زخم‌هایتان، می‌توانید این بیماری را تا حد خیلی زیادی درمان کنید.

فراموش نکنید که برای بهبودی سریع‌تر، به هیچ عنوان از هر محصولی به صورت خودسرانه استفاده نکنید.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *