گلناز قمیان 453 روز پیش
بدون دیدگاه

روش‌های موثر و کار‌آمد برای درمان قارچ پوستی

مراقبت از پوست بسیار مهم است و باعث افزایش اعتماد به نفس می‌شود، اما اغلب، مشغول شدن به زندگی روز‌مره باعث می‌شود پوست خود را نادیده بگیریم. قارچ پوستی یکی از بیماری‌های پوستی است که ظاهری نامناسب به پوست شما می‌‎دهد.

روتین مراقبت از پوست بدن اولین خط دفاعی از بدن شما در برابر عفونت و بیماری است. در ادامه برخی از شایع‌ترین عفونت‌های قارچ پوستی و روش‌های موثر و کارآمد برای درمان قارچ پوستی را شرح می‌دهیم.

قارچ پوستی به چه معناست؟

قارچ‌های پوستی میکروارگانیسم‌هایی هستند که می‌توانند چندین بیماری پوستی ایجاد کنند. همه ما در اپیدرم (سطحی ترین لایه پوست) ودر درم (دومین لایه پوست) خود قارچ داریم. آن‌ها معمولا هیچ مشکلی برای بدن ما ایجاد نمی‌کنند.

اما در برخی موارد، قارچ‌ها می‌توانند به عوامل عفونی تبدیل شوند؛ بنابراین نه تنها برای سلامتی شما، بلکه برای اعضای خانواده و افراد نزدیک شما نیز خطرناک هستند. ابتلا به عفونت‌های قارچی درمحیط‌های گرم، مرطوب و مکان‌های شلوغ شایع‌تر است.

از این رو ما در این مقاله سعی بر این داریم تا شما عزیزان را نکاتی مهم و همچینن روش‌های موثر و کارآمد در جهت درمان قارچ پوستی در سریع‌ترین زمان ممکن با بهترین نتیجه بیان کنیم؛ تا اگر شما به هر دلیلی دچار قارچ پوستی شدید بتوانید با اطلاعاتی که ما در این مقاله از سایت رسمی کامان در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهیم استفاده کنید و اقدام به درمان قارچ پوستی کنید.

قارچ پوستی به چه معناست

علل ایجاد قارچ پوستی چیست؟

برای جلوگیری از بیماری قارچ پوستی ابتدا باید علل به وجود آمدن آن را بشناسیم تا روش‌های موثر و کارآمد برای درمان قارچ پوستی را پیدا کنیم. چند مورد از علل ایجاد قارچ پوستی عبارت‌اند از:

  • هوای گرم و مرطوب
  • پوست چرب
  • تغییرات هورمونی
  • سیستم ایمنی ضعیف شده
  • رژیم غذایی ناسالم
  • بهداشت ضعیف
  • پوشیدن لباس‌های تنگ

علائم ناشی از قارچ پوست چیست؟

  • شایع‌ترین علائم قارچ پوستی عبارت‌اند از:
  • تغییر رنگ پوست (لکه‌های خاکستری و پوسته پوسته سفید، قرمز یا قهوه‌ای)
  • ریزش مو یا آلوپسی
  • خارش پوست
  • التهاب و تحریک
  • سرخی و خارش
  • تورم و تاول

مطلب مرتبط: هرآنچه باید درباره قارچ پوستی بدانید

علائم قارچ پوستی

البته لازم به ذکر است که با توجه به وجود انواع مختلف قارچ پوستی، علائم هرکدام متفاوت بوده و به همین خاطر نوع درمان آن‌ها نیز با توجه به شرایط خاص آن‌ها، متفاوت است.

روش‌های درمان قارچ پوستی با دارو

عفونت‌های قارچی اغلب بر روی پوست، مو و ناخن تاثیر می‌گذارند که با استفاده از داروهای ضدقارچ می‌توان آن را از بین برد یا مانع تکثیر و رشد آن شد. پزشک شما ممکن است با توجه به نوع بیماری‌تان، انواع داروی ضد قارچ را برای شما تجویز کند که هرکدام ویژگی‌های مثبت و منفی خود را دارد. با استفاده از روش‌های زیر می‌توانید بیماری خود را درمان کنید.

انواع داروهای ضد قارچ

پزشک شما بسته به نوع بیماری‌، ممکن است داروی متفاوتی را برای درمان قارچ پوستی تجویز کند. نام‌های رایج داروهای ضد قارچ عبارت‌اند از:

  •  کلوتریمازول
  • اکونازول
  • میکونازول
  • تربینافین
  • فلوکونازول (دیفلوکان)
  • کتوکونازول (داکترین)
  • نیستاتین (نیستان)
  • آمفوتریسین

درمان‌های موضعی ضد قارچ

 با استفاده از پمادها، مایعات و حتی اسپری‌ها می‌توان قارچ پوستی را درمان کرد. ضدقارچ‌های موضعی را می‌توان بدون نسخه پزشک تهیه کرد. این نوع درمان عفونت قارچی معمولا برای درمان عفونت‌های روی پوست، پوست سر و ناخن‌ها استفاده می‌شود. موارد زیر برخی از ضدقارچ‌های موضعی هستند:

درمان قارچ پوستی

  • پماد ویتفیلد
  • نیستاتین
  • ایمیدازول‌ها
  • بیفونازول
  • توابورول

شامپوهای ضد قارچ

عفونت قارچی تقریبا در هر نقطه از بدن ممکن است رخ دهد. زمانی که قارچ پوستی در پوست ایجاد می‌شود، شامپوی ضد قارچ معمولا اولین اقدام برای درمان است. این محصولات تحت عنوان ضدقارچ‌های موضعی قرار می‌گیرند. عنصر اصلی در شامپو ضد قارچ به طور خاص کتوکونازول است.

داروهای خوراکی ضدقارچ

داروهای ضدقارچ خوراکی یکی دیگر از روش‌های درمانی است که باید در نظر گرفته شود. محصولاتی مانند میکونازول به شکل ژل خوراکی در دسترس هستند و برای درمان برفک دهان که یک عفونت کاندیدیال است و در دهان و گلو ایجاد می‌شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد. از ضدقارچ‌های خوراکی می‌توان به عنوان یک درمان سیستمیک برای عفونت‌های پوستی نیز استفاده کرد. به عنوان مثال، تربینافین را به شکل قرص می‌توان برای درمان عفونت قارچی ناخن مصرف کرد.

درمان‌های خانگی قارچ پوستی

بسیاری از قارچ‌های پوستی در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها و سایر داروها مقاوم هستند. درمان قارچ‌های پوستی اغلب دشوار است و ممکن است مدت زمان زیادی طول بکشد تا به طور کامل درمان شود. اگرچه می‌توان قارچ‌های پوستی را با دار‌وها و پماد‌های ضدقارچ درمان کرد، اما بهتر است گاهی از درمان‌های خانگی استفاده کنیم. موارد زیر برخی از روش‌های درمان خانگی قارچ هستند.

  1. استفاده از عسل برای درمان قارچ پوستی

عسل به دلیل خواص درمانی شگفت‌انگیزش به عنوان یک ماده در مراقبت پوستی استفاده می‌شود. عسل غیر پاستوریزه به طور موثر باکتری‌ها و قارچ‌ها را از بین می‌برد، زیرا به طور طبیعی حاوی پراکسید هیدروژن ضد عفونی کننده است و به عنوان یک درمان خانگی برای عفونت‌های قارچی معجزه می‌کند.

درمان قارچ با عسل

نحوه استفاده:

برای درمان هرگونه قارچ پوستی، یک قاشق چای خوری عسل را روی آن ناحیه بمالید و بعد از نیم ساعت عسل را به درستی بشویید. برای بهبود سریع‌تر می‌توانید این کار را دو بار در روز انجام دهید.

  1. استفاده از برگ چریش راهی برای رهایی از قارچ پوستی

 برگ چریش سرشار از خواص ضد قارچ،  برای درمان عفونت‌ها و بیماری‌های پوستی استفاده می‌شود.

نحوه استفاده:

برای درمان قارچ پوستی، برگ چریش را به مدت 2 تا 3 دقیقه در آب بجوشانید. می‌توانید از برگ چریش آب‌پز شده، خمیر درست کنید و آن را روی نواحی آسیب‌دیده بمالید.

  1. تاثیر سرکه سیب برای درمان خانگی قارچ پوستی

درمان با سرکه سیب

سرکه سیب به عنوان یک ماده اسیدی سرشار از مواد مغذی مانند پتاسیم، منیزیم، فسفر و خواص ضدباکتریایی و ضدقارچ است. سرکه سیب یک درمان خانگی قارچ پوستی موثر است زیرا خواص اسیدی آن باعث کند شدن رشد قارچ‌ها می‎شود.

نحوه استفاده:

1 تا 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب را در یک فنجان آب بریزید و بنوشید، همچنین می‌توانید برای بهبودی سریع‌تر، سرکه سیب رقیق شده را روی نواحی آسیب‌دیده بمالید. اگر پاهایتان دچار قارچ پوستی شده، محلول سرکه سیب رقیق شده در آب بریزید و پاهای خود را در آن خیس کنید.

  1. روغن درخت چای برای ازبین بردن قارچ پوستی

این اسانس یک ماده جادویی برای مراقبت از پوست و مو به شمار می‌رود، زیرا سرشار از خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی است.

نحوه استفاده:

 از روغن درخت چای برای درمان عفونت‌های قارچی، آن را با هر روغن حاملی که دارید (نارگیل، جوجوبا، بادام، زیتون) مخلوط کنید و آن را روی نواحی آلوده بمالید.

نکته: روغن درخت چای را بدون روغن حامل استفاده نکنید زیرا بسیار قوی است و ممکن است باعث ایجاد واکنش نامطلوب روی پوست شود.

  1. استفاده از ماست برای عفونت‌های قارچی

ماست و سایر پروبیوتیک‌ها حاوی مقدار قابل توجهی باکتری مفید هستند که به جلوگیری از عفونت‌های قارچی کمک می‌کنند، به همین دلیل ماست یکی از موثر‌ترین درمان‌های خانگی برای عفونت‌های قارچی است.

نحوه استفاده:

ماست سرد را روی نواحی آسیب دیده بمالید.

  1. با روغن نارگیل قارچ پوستی را درمان کنید

روغن نارگیل یکی دیگر از مواد موثر برای مراقبت از پوست و درمان بیماری‌ها است. روغن نارگیل، به شکل گرم نشده، خود یک عامل ضد قارچ قوی است.

درمان با روغن نارگیل برای قارچ پوستی

نحوه استفاده:

روغن نارگیل را روی ناحیه آسیب‌دیده بمالید، همچنین برای بدست آوردن بهترین نتیجه دو تا سه بار در روز از آن استفاده کنید.

  1. سیر بهترین ضد عفونی کننده طبیعی

سیر، یکی دیگر از گیاهان ضدقارچ و ضد میکروبی بسیار قوی است. کسانی که سیر را در بخشی از رژیم غذایی خود قرار می‌دهند، کمتر به عفونت‌های قارچی دچار می‌شوند.

نحوه استفاده:

چند حبه سیر را له کنید و با روغن زیتون مخلوط کنید و خمیر بدست آمده را به مدت 30 دقیقه روی ناحیه‌ی آسیب دیده بمالید.

  1.  تاثیر ادویه زرد چوبه برای از بین بردن قارچ‌های پوستی

یکی دیگر ازساده‌ترین روش‌های خانگی برای درمان قارچ‌های پوستی زردچوبه است، زیرا در همه خانه‌ها به راحتی پیدا می‌شود .این ادویه دارای خواص ضدمیکروبی و ضدالتهابی موثر است.

نحوه استفاده:

زردچوبه را با آب مخلوط کنید و روی ناحیه‌ی آسیب‌دیده بمالید.

نگران نباشید، درمان قارچ‌های پوستی ساده است!

قارچ‌های پوستی بسیار رایج شده‌اند، اگرچه این بیماری قابل درمان است و جای نگرانی نیست، اما به دلیل پوسته شدن پوست، قرمزی و خارش ناراحتی زیادی ایجاد می‌کنند و ظاهری نامناسب به پوست می‌دهند. این مشکلات باعث کاهش اعتماد به نفس فرد می‌شوند.

درصورتی که از داروها یا درمان‌های خانگی استفاده کردید ولی بهبود پیدا نکردید به پزشک مراجعه کنید.

تمامی مطالب مجله کامان با استفاده از منابع معتبر و به روز نوشته شده است اما با توجه به حساس بودن مطالب این حوزه، هیچ‌گاه توصیه نمی‌کنیم که بدون مشورت با پزشک از مطالب مقالات در سطح اینترنت برای درمان استفاده کنید. همه مقالات صرفا جنبه آموزش و اطلاع‌رسانی دارند و هیچگاه نباید جایگزین مراجعه به پزشک شود، در غیر اینصورت عواقب احتمالی بر عهده‌ی خود فرد خواهد بود.
با توجه به این نکات، مجله کامان مسئولیت هر گونه استفاده‌ی نادرست از محتوای این رسانه را که باعث بوجودآمدن مشکل یا عارضه‌ای برای فرد شود، از خود سلب می‌کند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *