محمد بیک زند 438 روز پیش
بدون دیدگاه

قارچ کشاله ران چیست و چگونه به وجود میاید؟

قارچ پوستی بیماری شایعی است که معمولا همه افراد در طول زندگی با شکلی از آن درگیر می‌شوند. قارچ پوستی انواع مختلفی دارد و معمولا در قسمت‌های گرم و مرطوب بدن مانند کف پا، روی پوست سر، زیر سینه یا کشاله ران رشد می‌کند، اما قارچ پوستی کشاله ران ممکن است کمی آزاردهنده‌تر از سایر قارچ‌های پوستی باشد.

عفونت قارچی کشاله ران در برخی مواقع نواحی تناسلی و باسن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و آسیب‌های جدی به بدن فرد وارد می‌کند. قارچ کشاله ران مانند انواع دیگر قارچ‌ پوستی با علائمی همچون خارش شدید، گزگز شدن پوست و در برخی مواقع با کنده شدن پوست ناحیه آسیب‌دیده همراه است.

قارچ عفونی کشاله ران با نام علمی «Tinea Cruris» شناخته می‌شود و این قارچ موجب خارش بسیار شدید در ناحیه آسیب‌دیده خواهد شد. قارچ کشاله ران از طریق رعایت نکردن بهداشت عمومی یا سیستم ایمنی ضعیف در بدن رخ می‌دهد، که در ادامه متن به‌صورت کامل بررسی می‌کنیم.

در این مقاله از مجله کامان قصد داریم در رابطه با قارچ کشاله ران صحبت کنیم و اشاره‌ای به دلایل، علائم و روش‌های درمان این قارچ عفونی خواهیم داشت. برای آگاهی بیشتر در رابطه با قارچ کشاله ران، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

رعایت نکردن بهداشت فردی و عمومی از مهم‌ترین دلایل بروز قارچ کشاله ران!

از مهم‌ترین دلایل ایجاد قارچ کشاله ران، رعایت نکردن نکات بهداشت فردی و عمومی است. قارچ کشاله ران معمولا مردان را مورد حمله قرار می‌دهد. از علت‌های به‌وجود آمدن قارچ عفونی کشاله ران به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

دلایل ابتلا به قارچ کشاله ران

  • رعایت نکردن بهداشت: رعایت بهداشت فردی در هر محیط و شرایطی نیاز است. معمولا افرادی که به باشگاه‌های ورزشی و مکان‌های عمومی مراجعه می‌کنند، حتما بعد از ورزش و تعریق طولانی مدت، باید حمام کنند تا کلیه باکتری‌ها از روی پوست پاک شود. همچنین به دلیل اینکه برخی از بیماری‌های قارچ مسری است، از حوله سایر افراد به‌‌‌هیچ‌وجه استفاده نشود.
  • اضافه وزن: معمولا افرادی که اضافه وزن بسیار شدیدی دارند، تعریق بدنشان نسبت به سایر افراد بیشتر است؛ بنابراین چنین کسانی در معرض خطر قارچ کشاله ران قرار دارند.
  • پوشیدن لباس‌های تنگ: پوشیدن لباس زیر یا شلوار تنگ موجب عدم گردش هوا و تعریق بالا خواهد شد. چنین افرادی با رعایت نکردن نکات بهداشتی ممکن است دچار قارچ عفونی کشاله ران شوند.
  • سیستم ایمنی ضعیف: افرادی که تحت درمان‌های خاص مانند شیمی درمانی یا پرتو درمانی قرار می‌گیرند به علت پایین بودن سیستم ایمن بدن، در معرض قارچ عفونی کشاله ران قرار دارند.

معمولا علت به وجود آمدن انواع قارچ‌های عفونی مشترک است و در همه قارچ‌های پوستی رعایت نکردن مسائل بهداشتی، اصلی‌ترین عامل ایجاد قارچ پوستی است. در ادامه مقاله به معرفی چند روش کاربردی برای پیشگیری از ایجاد قارچ کشاله ران نیز اشاره خواهیم کرد.

علائم قارچ پوستی کشاله ران چیست؟

علائم قارچ پوستی کشاله ران مانند سایر قارچ‌های پوستی با خارش شدید و متورم شدن پوست قسمت آسیب‌دیده همراه است. هنگامی که فردی به عارضه قارچ پوستی مبتلا شود، پوست ناحیه کشاله ران یا ناحیه تناسلی دچار خارش‌های شدید می‌شود و بعد از مدتی خارش پوست با متورم شدن و کنده شدن پوست نیز همراه است.

علائم قارچ پوستی کشاله ران

خارش بیش از حد پوست موجب ضخیم شدن پوست قسمت آسیب‌دیده، عفونت و زخم باکتریایی می‌شود. در مواردی که بیماری قارچ پوستی کشاله ران پیشرفت کند، ضایعه ممکن است به نواحی زیر شکم و باسن برسد که با عفونت و جوش‌های چرکی سفید همراه است.

معمولا عفونت قارچ پوستی در 2 طرف ناحیه کشاله ران دیده می‌شود، حتی زمانی که یک طرف از کشاله ران آسیب ببینید، بعد از مدتی بیماری به سمت دیگر کشاله ران انتقال پیدا می‌کند. رابطه جنسی در هنگامی که دچار عارضه قارچ کشاله ران هستید، بسیار خطرناک است و اصلا توصیه نمی‌شود. فعالیت جنسی نه‌تنها موجب انتقال بیماری به فرد دیگر می‌شود، بلکه ممکن است زخم‌ها و چرک‌های عفونی را تحریک کند و باعث پیشرفت بیماری می‌شود.

درمان قارچ پوستی کشاله ران؛ درمان از طریق داروهای پزشکی

برای درمان قارچ پوستی کشاله ران چندین نوع دارو مانند قرص، کپسول، شربت و پماد و کرم موجود است. معمولا پزشکان باتوجه‌به روند و پیشرفت بیماری داروهای مختلفی را برای درمان سریع‌تر تجویز می‌کنند. اولین داروی پزشکان معمولا دارویی است با نام تجاری «Sporanox» که جزو رایج‌ترین داروها برای درمان قارچ‌های عفونی است.

داروی اسپورانوکس در واقع جزوی از خانواده داروهای ایتراکونازول است که به‌عنوان داروی ضد قارچ شناخته می‌شود. از داروی اسپورانوکس برای انواع عفونت‌های پوستی و غیرپوستی مانند: عفونت دهان، ریه و گلو نیز استفاده می‌شود.

درمان قارچ کشاله ران

همچنین داروهایی مانند تربینافین نیز به‌صورت موضعی استفاده می‌شود. تربینافین مانند پماد است که طبق دستور پزشک باید چندین مرتبه روی قسمت‌های عفونی قرار بگیرد. البته در مرحله اولیه درمان‌های قارچ پوستی، پزشکان در ابتدا داروهای خوراکی را تجویز می‌کنند و پس از گذشت دروه درمان اولیه.

داروهایی مانند شربت یا پماد ضد قارچ وارد پروسه درمان می‌شود. مدت زمان درمان نیز بستگی به پیشرفت بیماری دارد و معمولا بین 6 تا 12 هفته کامل ممکن است، زمان نیاز داشته باشد.

معرفی چند روش کاربردی برای پیشگیری از ایجاد قارچ کشاله ران

کارشناسان بهداشت برای جلوگیری از کلیه بیماری‌‌های قارچ پوستی توصیه می‌کنند، افراد مختلف بهداشت فردی را در اولویت قرار دهند. علاوه‌بر بهداشت فردی، رعایت نکاتی که در این قسمت مطرح می‌کنیم نیز باید جدی گرفته شود.

  1. استفاده نکردن از لباس‌های تنگ: در هر حالتی از لباس‌های جذب استفاده نکنید. شلوار یا لباس زیر تنگ به‌شدت برای بدن مضر است و نه‌تنها در طولانی مدت ممکن است موجب قارچ کشاله ران شود، بلکه در مردان به سلامت اسپرم‌ها نیز آسیب می‌رساند.
  2. استفاده از وسایل شخصی: استفاده از وسایل شخصی را در اولویت قرار دهید. از حوله، برس، شانه سایر افراد تا جای ممکن استفاده نکنید.
  3. ضدعفونی کردن: اگر اهل سفر هستید و روزهای بسیاری را در اقامتگاه‌های مختلف حضور دارید، حتما برای ضدعفونی کردن بالش، روتختی و ملحفه اقامتگاه از اسپری ضد قارچ استفاده کنید.
  4. استحمام بعد از تمرین‌های ورزشی: بعد از تمرین‌های پرفشار ورزشی که بدنتان تعریق بالایی داشته است، حتما دوش بگیرید تا کلیه باکتری‌های مضر از بین بروند.

مواردی که در این قسمت به آن‌ها اشاره کردیم نکات مهمی است که باید برای جلوگیری از قارچ پوستی کاملا جدی بگیرید. با رعایت این موارد احتمال دچار شدن به بیماری‌های پوستی از جمله کشاله ران کمتر خواهد شد.

آشنایی با انواع عفونت‌های قارچی بدن؛ با مطالعه مقاله‌های آموزشی مجله کامان

در این مقاله از مجله کامان در رابطه با عفونت قارچ کشاله ران صحبت کردیم و اشاره‌ای به دلایل، علائم و روش‌های مختلف درمان عفونت قارچی کشاله ران داشتیم. درحالت‌کلی بیماری‌ قارچ پوستی یکی از بیماری‌های آزاردهنده‌ای است، که کلیه افراد را در طول زندگی تحت تاثیر قرار می‌دهد.

برای رهایی از چنین بیماری‌های توصیه می‌کنیم، حتما مسائل بهداشتی را جدی بگیرید. همچنین برای آشنایی با انواع بیماری‌های قارچ پوستی و روش‌های درمان آن توصیه می‌کنیم، سایر مقالات مجله کامان را مطالعه کنید. در این مقالات کلیه روش‌های پیشگیری از بیماری‌های قارچ پوستی ذکر شده است.

تمامی مطالب مجله کامان با استفاده از منابع معتبر و به روز نوشته شده است اما با توجه به حساس بودن مطالب این حوزه، هیچ‌گاه توصیه نمی‌کنیم که بدون مشورت با پزشک از مطالب مقالات در سطح اینترنت برای درمان استفاده کنید. همه مقالات صرفا جنبه آموزش و اطلاع‌رسانی دارند و هیچگاه نباید جایگزین مراجعه به پزشک شود، در غیر اینصورت عواقب احتمالی بر عهده‌ی خود فرد خواهد بود.
با توجه به این نکات، مجله کامان مسئولیت هر گونه استفاده‌ی نادرست از محتوای این رسانه را که باعث بوجودآمدن مشکل یا عارضه‌ای برای فرد شود، از خود سلب می‌کند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *