گلناز قمیان 424 روز پیش
بدون دیدگاه

اصلی ترین علائم و دلایل ایجاد عفونت قارچ انگشتان پا

عفونت قارچ انگشتان پا که نام اصلی آن قارچ پای ورزشکار است، می‌تواند هر فردی به خصوص ورزشکاران را مبتلا کند. بسیاری از ورزشکاران و افراد مبتلا، این قارچ انگشتان پا مزاحم را نادیده می‌گیرند و تصور می‌کنند این فقط یک عفونت جزئی است.

اما همین عفونت اگر با روش‌های درست درمان نشود با تکثیر شدن بیش از حد مشکلات بزرگ‌تری ایجاد می‌کند. در این مطلب هر چیزی که لازم است درباره این قارچ انگشتان پا مزاحم بدانید را به شما می‌گوییم. از روش‌های درمان خانگی گرفته تا روش‌های پیشگیری، علائم و دلایل ایجاد آن با جزئیات بحث می‌کنیم. پس با ما همراه باشید تا برای همیشه خودتان را از شر قارچ انگشتان پا ورزشکار خلاص کنید.

اصلی ترین علائم و دلایل ایجاد عفونت قارچ انگشتان پا

از این رو پیشنهاد ما به شما عزیزان این است که تا انتهای این مقاله همراه کامان باشید تا شما عزیزان را در رابطه با یکی از شیوع ترین بیماری هایی که در صورت رعایت نکردن یکسری نکات ممکن است شما عزیزان هم به این بیماری دچار شوید؛ همچنین اگر کار از کار هم گذشته باشه و شما هم دچار عفونت قارچ انگشتان پا هم دچار شده‌اید در این مقاله راهکارها و نکاتی را برای شما عزیزان شرح می‌دهیم که می‌تواند به شما عزیزان در روند درمان این عفونت کمک کند؛ با ما همراه باشید.

قارچ انگشتان پا (پای ورزشکار) چیست؟

قارچ انگشت پا که معمولا به عنوان پای ورزشکار شناخته می‌شود، یک نوع عفونت قارچی پوستی است که در درجه اول پوست پا، به ویژه بین انگشتان پا را درگیر می‌کند. این بیماری خودش را با خارش، سوزش، قرمزی، پوسته‌پوسته شدن و لایه‌برداری نشان می‌دهد که اغلب با ناراحتی و حتی بوی بد همراه است.

قارچ پای ورزشکار در محیط‌های گرم و مرطوب مانند رختکن و حمام عمومی رشد می‌کند. این قارچ معمولا با داروهای ضد قارچ بدون نسخه درمان می‌شود، اما برای موارد شدیدتر نیاز به تجویز پزشک دارید. اگر در زمان مناسب آن را درمان نکنید، گسترش می‌یابد و منجر به عوارضی مانند عفونت‌های قارچی ناخن پا می‌شود.

اصلی ترین علائم و دلایل ایجاد عفونت قارچ انگشتان پا

قارچ پوستی به عنوان یک بیماری عفونی دارای انواع مختلفی است که هر کدام بنا به دلایل و با علائم مختلف ایجاد می‌شود. برای آشنایی بیشتر با انواع مختلف قارچ پوستی پیشنهاد می‌کنیم مقاله آشنایی با انواع قارچ پوستی و تفاوت های بینشان را مطالعه کنید.

علت ایجاد قارچ انگشتان پا

شایع‌ترین گونه قارچی که باعث ایجاد پای ورزشکار می‌شود، تریکوفیتون روبروم است؛ البته قارچ‌های دیگری مانند تریکوفیتون منتاگروفیتس و اپیدرموفیتون فلوکوزوم  نیز می‌توانند باعث ایجاد پای ورزشکار شوند. این قارچ‌ها در محیط‌های گرم و مرطوب رشد می‌کنند، به همین دلیل رختکن‌ها، استخرها و کفش‌های ورزشی عرق‌زده ایده‌آل‌ترین مکان برای پرورش این قارچ‌ها هستند.

دلیل نام‌گذاری این قارچ به پای ورزشکار این است که ورزشکاران اغلب در طولانی مدت پاهای خود را در کفش نگه می‌دارند و تعریق بیش از حد باعث ایجاد این قارچ می‌شود.

آیا قارچ پای ورزشکار مسری است؟

بله، متاسفانه قارچ پای ورزشکار بسیار مسری است! این قارچ از طریق تماس مستقیم با پوست آلوده یا حتی تماس با سطوح آلوده مانند کف رختکن، حوله، جوراب یا کفش، به راحتی از فردی به فرد دیگر سرایت می‌کند.

در مکان‌هایی مانند اتاق‌های رختکن، حمام عمومی، استخر و سایر مکان‌های عمومی که شرایط مرطوب و گرمی دارند، خطر انتقال بسیار زیاد است. بنابراین، حتما در این مکان‌ها بهداشت را رعایت کنید. اگر مشکوک به قارچ پای ورزشکار هستید، سریع‌تر به دنبال درمان سریع باشید تا آن را به افراد دیگر منتقل نکنید.

آشنایی با علائم قارچ پای ورزشکار و روش‌های درمان آن

شناخت علائم قارچ پای ورزشکار و روش‌های درمان آن حیاتی است. تشخیص زودهنگام باعث می‌شود فورا به فکر درمان باشید و از عود یا انتقال آن جلوگیری کنید. در این قسمت از مطلب علائم قارچ پا و روش‌های درمان آن را به طور دقیق شرح می‌دهیم.

علت ایجاد قارچ انگشتان پا

علائم قارچ پای ورزشکار

توجه کنید که پای ورزشکار می‌تواند از نظر شدت متفاوت باشد، به طوری که برخی افراد فقط خارش خفیف را تجربه می‌کنند و برخی دیگر علائم شدیدتری دارند. هر کدام از علائم زیر می‌توانند دلایل دیگری هم داشته باشند، اما اگر قارچ پای ورزشکار تشخیص داده شد، فورا به فکر درمان باشید.

  • خارش‌ شدید، به خصوص بین انگشتان پا
  • احساس سوزش
  • قرمزی بین انگشتان پا
  • پوسته پوسته شدن
  • ترک شدید و دردناک
  • تاول‌های کوچک و زخم
  • بوی نامطبوع

روش‌های درمان قارچ پای ورزشکار

درمان قارچ پای ورزشکار معمولا شامل استفاده از داروهای ضد قارچ بدون نسخه یا در موارد شدیدتر، داروهای قوی‌تر است که نیاز به تجویز پزشک دارند. در اینجا رایج‌ترین روش‌های درمان قارچ پا آورده شده است:

روش‌های درمان قارچ پای ورزشکار

  1. کرم‌ها و پمادهای موضعی: این داروها بدون نسخه در داروخانه‌ها به فروش می‌رسند و عفونت‌های خفیف تا متوسط را درمان می‌کنند و معمولا حاوی مواد فعالی مانند کلوتریمازول، میکونازول، تربینافین یا تولنفتات هستند.
  2. داروهای خوراکی قوی: این داروها برای عفونت‌های شدیدتر همراه با ژل‌ها و کرم‌های قوی‌تر فقط توسط پزشک تجویز می‌شوند.
  3. حفظ بهداشت پا: بهداشت پا شامل تمیز و خشک نگه داشتن آن است. پس از تعریق‌ شدید حتما پاهای خود را بشویید.
  4. پوشیدن کفش قابل تنفس: کفش‌ها و جوراب‌هایی را بپوشید که مواد قابل تنفس دارند.
  5. عدم استفاده مشترک از وسایل شخصی: حوله، جوراب و کفش خود را با اشخاص دیگر به اشتراک نگذارید.
  6. مراجعه به پزشک: اگر خود درمانی در طول چند هفته جواب نداد یا عفونت بدتر شد، حتما به پزشک مراجعه کنید.

روش‌های درمان خانگی قارچ پا

اگر دچار عفونت قارچ پای بسیار خفیف شدید، می‌توانید به راحتی آن را با روش‌های خانگی درمان کنید. به خاطر داشته باشید که این درمان‌های خانگی را می‌توان همراه با درمان پزشکی یا برای موارد خفیف استفاده کرد، اما نباید جایگزین توصیه‌های پزشکی حرفه‌ای شوند. در اینجا به روش‌های ساده و موثر خانگی برای درمان قارچ پا اشاره می‌کنیم:

  • سرکه سیب: روزانه حدود 15 تا 20 دقیقه پاهای خود را در مخلوطی از مقدار مساوی آب و سرکه سیب خیس کنید. خواص اسیدی آن به مهار رشد قارچ کمک می‌کند.
  • روغن درخت چای: روغن درخت چای را با روغن حامل (مانند روغن نارگیل) رقیق کنید و مستقیما روی ناحیه آسیب دیده بمالید.
  • جوش شیرین: برای کمک به جذب رطوبت و کاهش رشد قارچ، داخل کفش خود جوش شیرین بپاشید. مخلوط کردن جوش شیرین با آب و مالیدن آن به ناحیه آسیب دیده نیز موثر خواهد بود.
  • سیر: چند حبه سیر را له کنید و با روغن زیتون مخلوط کنید. این مخلوط را روی ناحیه آسیب دیده بمالید.
  • روغن نارگیل: روغن نارگیل را مستقیما روی ناحیه آسیب دیده بمالید. روغن نارگیل هم خاصیت ضد قارچی و هم مرطوب‌کنندگی دارد.

درمان قارچ انگشت پای کودک

اگر احساس کردید کودکتان دچار قارچ انگشت پا شده، حتما به دنبال کاربردی‌ترین راه‌ها برای درمان آن باشید. شما می‌توانید از پمادها و کرم‌های بدون نسخه مخصوص کودکان برای درمان قارچ انگشت پای کودک خود استفاده کنید. این داروها به طور خاص برای کودکان فرموله شده‌اند.

درمان قارچ انگشت پای کودک

دستورالعمل‌های محصول را به دقت دنبال کنید و طبق آن دارو را در ناحیه آسیب دیده بمالید. رعایت بهداشت مناسب پای کودک با تمیز و خشک نگه داشتن، اطمینان از خشک شدن کامل بین انگشتان بعد از حمام و پوشیدن جوراب‌های تمیز ساخته شده از مواد تنفسی ضروری است.

فرزندتان را تشویق کنید که از راه رفتن با پای برهنه در مکان‌های عمومی مانند اتاق‌های رختکن دوری کند. اگر عفونت با درمان‌های بدون نسخه بهبود نیافت یا بدتر شد، برای راهنمایی حرفه‌ای با پزشک اطفال مشورت کنید.

چه کسانی در معرض ابتلا به قارچ انگشتان پا قرار دارند؟

در حالی که هر کسی می‌تواند به قارچ انگشت پا مبتلا شود، عوامل خاصی وجود دارند که خطر ابتلا به این بیماری مزاحم را افزایش می‌دهند. یکی از این عوامل سیستم ایمنی ضعیف است. داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی، سرطان یا دیابت، باعث ضعف سیستم ایمنی و افزایش احتمال ابتلا به قارچ پا می‎شوند.

سیستم ایمنی ضعیف باعث می‌شود بدن نتواند با عفونت‌های قارچی مبارزه کند. ورزشکاران یا افرادی که مدام پاهای خود را در رطوبت و گرما قرار می‌دهند، شرایط مناسب را برای رشد این قارچ‌ها فراهم می‌کنند. افرادی که بهداشت را رعایت نمی‌کنند، پاهای خود را تمیز و خشک نمی‌کنند، مدام از یک جوراب و کفش استفاده می‌کنند نیز به قارچ پا مبتلا می‌شوند.

افراد سالمند به دلیل ضخیم و شکننده‌ شدن ناخن‌های پایشان، در معرض ابتلا به عفونت‌های قارچی پا قرار دارند.

از قارچ پای ورزشکار در امان باشید!

در واقع، لذت بردن از پاهای سالم با آگاهی از قارچ پای ورزشکاران شروع می‌شود! این عفونت قارچی رایج می‌تواند در زمانی که انتظارش را ندارید به پاهایتان حمله کند و باعث ناراحتی و ناامیدی شود. با اطلاع از علائم و روش‌های انتقال آن، می‌توانید اقدامات پیشگیرانه‌ای برای محافظت از سلامت پای خود انجام دهید.

به یاد داشته باشید که بهداشت پا را به خوبی رعایت کنید، کفش‌های تنفسی را انتخاب کنید و در مکان‌های عمومی که قارچ در آن رشد می‌کند محتاط باشید. با در نظر گرفتن اقدامات پیشگیرانه که در این مطلب ارائه شد، می‌توانید با اطمینان به سمت آینده‌ای با پاهای سالم و بدون خارش قدم بردارید.

تمامی مطالب مجله کامان با استفاده از منابع معتبر و به روز نوشته شده است اما با توجه به حساس بودن مطالب این حوزه، هیچ‌گاه توصیه نمی‌کنیم که بدون مشورت با پزشک از مطالب مقالات در سطح اینترنت برای درمان استفاده کنید. همه مقالات صرفا جنبه آموزش و اطلاع‌رسانی دارند و هیچگاه نباید جایگزین مراجعه به پزشک شود، در غیر اینصورت عواقب احتمالی بر عهده‌ی خود فرد خواهد بود.
با توجه به این نکات، مجله کامان مسئولیت هر گونه استفاده‌ی نادرست از محتوای این رسانه را که باعث بوجودآمدن مشکل یا عارضه‌ای برای فرد شود، از خود سلب می‌کند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *