کک و مک صورت لکههای کوچک و متعددی هستند که بر گونهها، روی بینی و زیر چشم به صورت نقطهای ظاهر میشوند. این لکهها بهدلایل مختلفی از جمله نور خورشید، وراثت، تغییرات هورمونی و … در هر فردی ممکن است ایجاد شوند. کک و مک صورت هیچ دردی ندارد و فقط از نظر ظاهری برای فرد آزار دهنده است.
از این رو علت درمان کک و مک در هر فردی قطعا خلاص شدن از این لکههای قهوهای است. خوشبختانه میتوان به کمک بعضی راهکارها از بروز کک و مک صورت جلوگیری کرد و حتی کک و مکهای ایجاد شده را کمرنگتر نمود. برای نمونه یکی از روشهایی که در بهبود کک و مک صورت بسیار موثر عمل میکند، روش مزوتراپی است.
بنابراین اگر بهدنبال بهترین راه و روشها برای رهایی از کک و مک صورت خود هستید، با ما تا پایان این مقاله کاربردی، مفید و آموزنده همراه باشید. البته ذکر این نکته اینجا ضروری است که بهترین کار برای درمان این مشکل پوستی مراجعه به پزشک متخصص پوست برای شناسایی و درمان مناسب است.
کک و مک چیست؟
کک و مک یا Freckles، لکههای کوچک مایل به رنگ قهوهای هستند که بر روی پوست صورت، دستها، پاها و شانهها ظاهر میشوند. این لکههای کوچک که میتوانند تیره یا روشن باشند، مسطح هستند و برآمدگی ندارند. کک و مک بیشتر از طریق ژنتیک به فرد منتقل میشود؛ اما هیچ فردی با کک و مک به دنیا نمیآید و این عارضه در مواجه با نور خورشید ایجاد میگردد.
در یک کلام میتوان گفت تجمع ملانین عامل اصلی ایجاد کک و مک است. اگر میپرسید منظور از رفع کک و مک صورت چیست؟ و آیا میتوان این عارضه پوستی را درمان کرد؟ در جواب این سوال میتوان گفت که امروزه روشهای مختلفی برای درمان این عارضه وجود دارد که به شما کمک میکند تا از این لکههای قهوهای رنگ رهایی یابید.
بیشتر بدانید: روتین پوستی چیست؟ + ۷ مرحله روتین پوستی روزانه و شبانه
علل ایجاد کک و مک چیست؟
کک مک را چگونه از بین ببریم؟ بهتر است قبل از پاسخ به این سوال ابتدا ببینیم علل پیدایش کک و مک بهغیر از ژنتیک و وراثت چیست. برخی از مهمترین علل پیدایش کک و مک عبارتند از:
- اشعههای ماوراءبنفش خورشید: یکی از علل اصلی ایجاد کک و مک و بهخصوص کک و مک صورت اشعه ماوراءبنفش خورشید است. این اشعهها میتوانند سبب تحریک سلولهای ملانوسیت در پوست و ایجاد کک و مک شوند.
- مصرف قرصهای ضد بارداری: در ترکیبات قرصهای ضد بارداری هورمونهای استروژن و پروژسترون وجود دارد. این هورمونها میتوانند بر تولید ملانین اثرگذار باشند و با حضور فرد در مقابل اشعههای مضر خورشید و افزایش تجمع ملانین، کک و مک بروز کند.
- کمبود برخی از ویتامینها: یکی دیگر از علل بروز کک و مک کمبود ویتامینهایی مانند ویتامین B9 یا همان فولیک اسید و B12 است. بنابراین چنین افرادی نیاز است زیر نظر پزشک جهت بهبود و رفع کک و مک صورت از ویتامین و سایر درمانها استفاده نمایند.
روشهای پیشگیری از کک و مک کدامند؟
آکادمی پوست آمریکا جهت پیشگیری از بروز کک و مک توصیههای زیر را ارائه داده است:
- از کرم ضد آفتاب با حداقل SPF 30 استفاده نمایید.
- هر دو ساعت یکبار ضد آفتاب خود را تمدید کنید.
- تا حد ممکن بین ساعات 10 صبح الی 2 ظهر در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید.
- در روزهای آفتابی علاوه بر ضد آفتاب از لباس آستین بلند، عینک و کلاه استفاده کنید.
- از برنزه کردن پوست خودداری نمایید.
بیشتر بخوانید: بهترین نکات انجام روتین پوستی برای پوست مختلط
معرفی روشهای درمان عارضه کک و مک
این روزها روشهای متعددی برای درمان کک و مک وجود دارد که از مهمترین آنها میتوان موارد زیر را نام برد:
- لیزر درمانی: لیزر درمانی یکی از انواع رایج درمان این عارضه پوستی است؛ زیرا دوره نقاهت بسیار کوتاهی دارد. در ضمن رفع کک و مک با لیزر اثرات طولانی مدت بیشتری از روشهای دیگر دارد.
- درمان با مزوتراپی: مزوتراپی یکی از بهترین روشهایی است که میتوانید برای از بین بردن کک و مک صورت خود انجام دهید. در این روش کوکتلهای مزوتراپی حاوی تزریق مواد مغذی، روشن کننده و آنتی اکسیدان به لایه میانی پوست تزریق میشوند. این تزریق به کاهش تولید ملانین اضافه کمک میکند.
- درمان با آی پی ال IPL: در این روش از طیف وسیعی از انرژی پالسی جهت هدف قرار دادن تغییر رنگ پوست استفاده میکنند. این روش بدون درد است و اثرات آن در یک جلسه درمان نیز مشخص میشود
- درمان با کرایوتراپی: در این روش با کمک نیتروژن مایع، سلولهای رنگدانهای پوست را منجمد میکنند تا سلولها تخریب شوند. بدین طریق به از بین رفتن سلولهای آسیب دیده و تحریک پوست برای بازسازی کمک میکنند.
- درمان موضعی با رتینوئید و رتینول: داروهای موضعی حاوی رتینوئید و رتینول لایههای مرده پوست را از بین میبرند و با تحریک پوست به تولید کلاژن به بهبود ظاهر پوست و رفع کک و مک کمک مینمایند.
- درمان به روشهای خانگی: علاوه بر روشهای تخصصی برای درمان این لکهها میتوان از روشهای خانگی و بدون خطر هم استفاده کرد. برای نمونه ماسک آلوئهورا در بهبود این عارضه میتواند موثر عمل کند.
همینطور بخوانید: ترکیب وازلین و گلاب برای روشن کردن پوست صورت + نکات
توصیههایی برای مراقبت از پوست پس از درمان عارضه کک و مک
پس از هر درمانی مراقبتهایی وجود دارد که به کمک آنها میتوان بهترین نتیجه را کسب کرد و از عوارض درمان به دور ماند. این مراقبتها پس از درمان کک و مک عبارتند از:
- دوری از نورخورشید
- استفاده از کمپرس یخ برای کاهش تورم
- پرهیز از محصولات پوستی قوی
- دوری از لوازم آرایشی
- مرطوب نگه داشتن پوست با محصولات مناسب
- تمیز نگه داشتن پوست ناحیه درمان
- عدم شستشوی ناحیه مورد نظر با آب داغ
- بالا نگه داشتن سر در زمان خواب(در صورت درمان با لیزر)
همچنین بدانید: بهترین محصولات کامان برای روتین پوست جوش دار
آشنایی با محصولات مرغوب کامان
روشهای خانگی برای درمان این لکههای قهوهای کوچک ساده و بدون خطر هستند و شما میتوانید این روشها را در کنار روتین مراقبت از پوست خود داشته باشید. همانطور که میدانید اولین مرحله در هر روتین پوستی شستشوی صورت با یک محصول مناسب است. انواع ژل شستشوی کامان میتواند در این زمینه به شما کمک کنند:
- ژل شستشوی صورت کامان پوست چرب: این محصول کامان دارای هیالورونیک اسید است و به آبرسانی، حفظ رطوبت و جوانسازی پوست چرب کمک میکند.
- ژل شستشو صورت کامان پوست خشک: این ژل مخصوص افرادی است که پوست خشکی دارند و از کشیدگی پوست خود بعد از شستشو در رنج هستند. با این ژل میتوانید به پوستی تمیز، بدون احساس خشکی و کشیدگی برسید.
- ژل شستشوی صورت کامان پوست نرمال: این ژل برند کامان سرشار از انواع آنتی اکسیدانها و هیالورونیک اسید است و به روشن شدن و تغذیه مناسب پوست کمک میکند.
کلام آخر
اگر اکنون تصور میکنید که دچار کک و مک صورت هستید، بهتر است به پزشک مراجعه نمایید و تشخیص این عارضه و حتی راه درمان آن را به یک فرد متخصص بسپارید. امروزه روشهای مختلفی برای درمان این مشکل پوستی مانند لیزر، کرایوتراپی، مزوتراپی و… وجود دارد.
حتی با کمک داروهای موضعی و برخی از روشهای خانگی هم میتوان به درمان این معضل پوستی کمک کرد. در هر صورت بهیاد داشته باشید که بهترین راهکار برای پیشگیری از کک و مک استفاده از ضد آفتاب است. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره محصولات متنوع کامان صفحه اینستاگرام کامان به آدرس comeon.iran را دنبال کنید.
نظرات کاربران