0

علت پوست پوست شدن کف دست + نکات درمانی

علت پوست پوست شدن کف دست + نکات درمانی

آیا تا به حال مشکل پوست پوست شدن کف دست برای شما هم به وجود آمده است؟ به نظر شما علت پوست پوست شدن کف دست از چیست؟ چه عاملی می‌تواند باعث بروز این مشکل شود؟ اصلاً باید چگونه آن را درمان کنیم؟ در ادامه این مطلب، به صورت مفصل به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت و برای شما توضیح خواهیم داد که پوست پوست شدن کف دست درمان دارد یا خیر و چگونه می‌توانید از بروز این مشکل جلوگیری کنید. پس اگر شما هم می‌خواهید دستانی شاداب و بدون عارضه داشته باشید، حتماً تا پایان همراه ما باشید.

علت پوست پوست شدن کف دست

چرا کف دست و انگشتان پوست پوست می‌شود؟

اول از همه، شما باید بدانید که اصلاً پوست پوست شدن کف دست از چیست و چرا این مشکل به وجود می‌آید؟ برای پاسخ، باید بگوییم که شرایط زندگی، وضعیت بدنی و حتی عوامل محیطی روی این موضوع تاثیر بسیار زیادی می‌گذارند. برخی از مهمترین دلایلی که باعث بروز این مشکل می‌شوند، عبارتند از:

بیشتر بخوانید: ۲۰ روش جلوگیری از خشکی و حساسیت پوست + بررسی دلایل

  1. شرایط آب و هوایی

کسانی که در موقعیت‌های جعرافیایی خشک و سرد زندگی می‌کنند، بیشتر از دیگران با این مشکل مواجه می‌شوند. معمولاً این افراد در فصل پاییز و زمستان، بیشتر از سایر مواقع شاهد پوست پوست شدن دست خود هستند.

  1. آفتاب سوختگی

اگر به خاطر شرایط کاری و دلایل دیگر مدام در معرض مستقیم نور خورشید هستید، ممکن است پوست پوست شدن دستانتان به خاطر همین موضوع باشد. تابش بیش از حد نور خورشید باعث آسیب رسیدن به بافت و سلول‌های پوست می‌شود. در این شرایط، حتی ممکن است تاول‌های خیلی شدیدی هم در پوستتان به وجود بیایند.

  1. شستن بیش از حد دست‌ها

وقتی که شما بیش از حد دستان خود را با آب و مایع می‌شویید، چربی موجود در پوستتان از بین می‌رود و با خشک شدن، دستتان پوسته پوسته می‌شود. به خصوص که اگر موقع شستشوی دست‌ها، مدام از آب سرد و یخ استفاده می‌کنید، بیشتر از دیگران این مشکل برای شما به وجود می‌آید.

  1. لمس بیش از حد مواد شیمیایی

اگر مدام با ترکیبات شیمیایی مانند شوینده‌ها و سموم مختلف سر و کار دارید، ممکن است بیشتر از دیگران دچار این مشکل شوید. معمولا این مواد شیمیایی برای کارهایی مانند آشپزی، تعمیرات خودرو، پرستاری، ساخت و ساز، حمل و نقل و حتی کشاورزی استفاده می‌شوند.

  1. مشکلات پوستی

برای افراد مبتلا به بیماری‌های پوستی مانند درماتیت، پسوریازیس و اگزما احتمال بیشتری برای ابتلا به این مشکل وجود دارد و ممکن است بیشتر از دیگران دستشان پوسته پوسته شود. این افراد باید حتماً به پزشک مراجعه و مشکلات پوستیشان را به صورت ریشه‌ای درمان کنند.

بیشتر بدانید: بالم دست چیست؟ / انواع، فواید و نحوه استفاده!

چرا کف دست و انگشتان پوست پوست می‌شود؟

  1. عوارض دارویی و کمبود برخی ویتامین‌ها

استفادۀ بیش از حد از برخی داروها مانند داروهای مربوط به بیماری‌های زمینه‌ای مثل سرطان، آب داخل بدن شما را بیشتر از قبل خشک می‌کند. به همین دلیل هم دچار پوست پوست شدن کف دست می‌شوید. از طرف دیگر، کمبود ویتامین‌های E، C، اسیدهای چرب و روی نیز این مشکل را تشدید می‌کند. به همین دلیل در رژیم غذایی شما باید به اندازه کافی ویتامین‌های مورد نظر وجود داشته باشد.

علائم پوست پوست شدن کف دست

اولین و مهم‌ترین علامت پوست پوست شدن کف دست که برای خیلی از افراد اتفاق می افتد، خشکی بیش از حد دست است. معمولاً این خشکی به اندازه‌ای است که انعطاف‌پذیری پوست تا حد قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند و با کمترین جابه‌جایی، پوستتان ترک برمی‌دارد.

معمولا موقع بروز این مشکل، دست شما پوست پوست می‌شود و انگار که این پوست‌ها در شرف جدا شدن از دست هستند. در شرایط معمولی، ممکن است شما خیلی راحت متوجه این مشکل شوید. با این حال، گاهی مواقع اگر خیلی سریع‌تر این مسئله را برطرف نکنید، ممکن است مشکلات زیر برای شما به وجود بیایند؛ از جمله:

  • التهاب پوستی
  • کهیر
  • عفونت پوستی و چرکی
  • درد آزاردهنده
  • خارش شدید
  • حالت تهوع
  • تب

همینطور بخوانید: دلیل ایجاد چین و چروک صورت و نحوه درمان

راه‌های پیشگیری از پوست پوست شدن کف دست

شما باید تمام عواملی را که باعث پوست پوست شدن کف دست و انگشتان می‌شوند مدیریت کنید. برای مثال، باید غذاهای باکیفیت و مغذی بخورید تا ویتامین‌های مورد نیاز به بدنتان برسند. از طرف دیگر، بیش از حد دست‌هایتان را نشویید و در معرض خیلی زیاد نور خورشید و مواد شیمیایی مضر قرار نگیرید.

همچنین اگر در شرایط آب و هوایی سرد و خشک زندگی می‌کنید، حتماً به صورت منظم و چندین بار در طول روز، از کرم مرطوب کننده استفاده کنید. کرم‌های مرطوب کننده کامان حاوی مواد آبرسان و رطوبت‌رسان بسیار مقوی هستند که خشکی پوست شما را از بین می‌برند. حتی اگر دچار خشکی و پوست پوست شدن کف دست هم نشده باشید، باز هم این محصول باعث جلوگیری از بروز این مشکل خواهد شد.

روش‌های درمان پوست پوست شدن کف دست

اگر نکات پیشگیری از پوست پوست شدن کف دست را رعایت نکردید و این مشکل برای شما به وجود آمد، اصلاً نگران نباشید. چراکه با استفاده از چند راه‌حل بسیار ساده، می‌توانید پوست پوست شدن کف دست را درمان کنید. این راه حل‌ها نه تنها برای بزرگسالان، بلکه برای کودکان نیز مفید هستند. به همین دلیل فقط باید با توجه به نوع پوست، از روش‌های زیر برای درمان پوست پوست شدن کف دست کودک و بزرگسالان استفاده کنید:

  • بالم دست

اولین کاری که شما می‌توانید برای درمان این مشکل انجام دهید، استفاده از بالم دست است. این محصول دارای خاصیت نرم‌کنندگی، و رطوبت‌رسانی و بهبود جای زخم در پوست است که خشکی و پوست پوست شدن دستان شما را تا حد خیلی زیادی از بین می‌برد.

فقط کافی است که مقدار کافی از این محصول را قبل از خواب و در طول روز، روی دستان خود ماساژ دهید تا مواد مغذی آن به طور کامل جذب پوست شوند. شما می‌توانید بالم دست کامان با روایح مختلف مانند نارگیل، شی‌باتر، آووکادو و بادام را به‌راحتی خریداری و از آنها استفاده کنید.

راه‌های پیشگیری از پوست پوست شدن کف دست

  • کرم مرطوب کننده

از دیگر محصولاتی که به درمان پوست پوست شدن کف دست کمک بسیار زیادی می‌کنند، می‌توان به کرم‌های مرطوب‌کننده اشاره کرد. معمولاً کرم‌های مرطوب‌کننده برای درمان خشکی پوست استفاده می‌شوند. از طرف دیگر، مهمترین عامل پوست پوست شدن کف دست هم همین خشکی پوست است. به همین دلیل شما می‌توانید با خیال راحت از این محصول استفاده کنید.

کرم مرطوب‌کننده کامان دارای خاصیت رطوبت‌رسانی و آبرسانی ۲۴ ساعته است که به خاطر داشتن فرمولاسیون غنی شده، گزینۀ بسیار مناسبی برای درمان این مشکل است. شما می‌توانید کرم مرطوب‌کننده کامان را به شکل‌های مختلف کاسه‌ای، پمپی و تیوپی با روایح مختلف خریداری کنید.

همچنین بخوانید: ۲۰ روش استفاده از مرطوب کننده صورت

  • لوسیون بدن

معمولاً وقتی تازه از حمام بیرون می‌آیید، مقدار زیادی از رطوبت پوست شما از بین رفته است. در این شرایط، استفاده از لوسیون باعث می‌شود که رطوبت از دست رفته به پوست شما بازگردد. لوسیون‌های بدن کامان با مقدار فراوانی مواد مغذی آبرسان و مرطوب‌کننده که دارند، موجب می‌شوند پوست شما بسیار نرم و لطیف شود. به همین دلیل حتماً بعد از حمام و زمانی که پوستتان هنوز کمی رطوبت دارد، مقدار کافی از این لوسیون را روی همۀ نواحی پوست خود، به خصوص دستانتان بزنید.

سخن پایانی

در این مطلب درباره دلایل و روش‌های درمان و جلوگیری از پوست پوست شدن کف دست صحبت کردیم. همان‌طور که گفتیم، عوامل متعددی مانند شرایط آب و هوایی، تابش بیش از حد نور خورشید، شستن بیش از حد دست‌ها و تماس خیلی زیاد با مواد شیمیایی و گاهی مواقع مشکلات پوستی، باعث ایجاد این مشکل می‌شوند. شما باید این موارد را به طور کامل مدیریت کنید. همچنین در کنار این موارد، استفاده از مرطوب‌کننده‌های پوستی به صورت منظم در طول روز، تاثیر بسیار زیادی در درمان این مشکل دارد.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *