پوست صورت همواره بخشی از زیبایی هر فرد بوده و پاکیزگی و زیبایی آن، به زیبایی کلی انسان میافزاید. نازک شدن پوست صورت، مشکلی است که میتواند برای هر فردی رخ دهد. با نازک شدن پوست صورت ممکن است فرد دچار کاهش اعتماد به نفس یا حتی افزایش استرس شود. پوست صورت از چند لایه مجزا تشکیل شده، یکی از لایههای مهم، درم است. بهطور کلی میتوان گفت نازک شدن پوست صورت معنای نازک شدن لایه درم را میدهد. وظیفه این لایه در پوست رساندن مواد مغذی به پوست و حذف مواد اضافه یا سموم است. در این مقاله قصد داریم نکاتی در جهت جلوگیری از نازک شدن پوست صورت و شناخت کامل این مشکل ارائه دهیم.
نازک شدن پوست چیست و چگونه اتفاق میافتد؟
همانطور که به آن اشاره کردیم علت نازک شدن پوست صورت، درواقع نازک شدن لایه درم پوست است. این اتفاق ممکن است در اثر عوامل مختلی مانند پیری، ژنتیک و… رخ دهد که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
لایه درم وظیفه ایجاد خاصیت ارتجاعی و انعطاف پذیری در پوست را دارد. این لایه حدود 90 درصد از پوست صورت را تشکیل میدهد و بههمین علت، دلیل نازک شدن پوست صورت، اغلب نازک شدن لایه درم است.
علت نازک شدن پوست صورت چیست؟
شاید برای شما هم این سوال پیش آید که چه چیزی باعث نازک شدن پوست صورت میشود. دلایل نازک شدن پوست صورت، اصولاً گسترده و مرتبط به یکدیگر هستند. در ادامه مهمترین علل وقوع نازکی پوست صورت را جمعآوری کردهایم:
- افزایش سن: با افزایش سن تولید کلاژن در پوست دچار کاهش میشود که این اتفاق موجب بروز مشکلات پوستی همچون کاهش ضخامت لایه درم است. این را نیز باید درنظر داشت که بازه زمانی کاهش تولید کلاژن میتواند بر مبنای ژنتیک متغیر باشد.
- عوارض دارویی: مصرف برخی داروهای خاص ممکن است در بلندمدت یا حتی کوتاه مدت موجب تغییراتی در پوست شود که بهمرور باعث کاهش ضخامت و نازکی پوست میشود. از این رو پیشنهاد میشود به هیچ وجه بدون مشورت با پزشک خود دارویی استفاده نکنید.
- عادات نادرست: در بسیاری از موارد سبک زندگی نادرست و اشتباه باعث مشکلات فروانی میشود که نازک شدن پوست هم از این قاعده مستثنا نیست. عادات ناسالمی مانند سیگار کشیدن، مصرف الکل، عدم فعالیت روزانه و خواب ناکافی میتوانند باعث نازک شدن پوست صورت شوند.
- قرار گرفتن بیش از حد در معرض آفتاب: همانطور که ممکن است اطلاع داشته باشید، خورشید از خود اشعهUV ساطع میکند. این اشعه عوارض زیادی برای پوست صورت دارد که نازکی پوست هم جزو آنها است. پیشنهاد میشود تا حد امکان از برخورد مستقیم با نور خورشید دوری کنید یا اگر به واسطه کار یا موقعیت خود نمیتوانید، استفاده از ضد آفتاب را فراموش نکنید.
علائم نازک شدن پوست صورت
پوست نازک به همراه خود علائم و نشانههایی میآورد. شما با شناخت این نشانهها میتوانید اطمینان حاصل کنید که آیا از مشکل نازک شدن پوست صورت رنج میبرید یا خیر. و درصورتی که این مشکل برای شما وجود دارد میتوانید هرچه سریعتر برای بهبود آن، اقدامات لازم را انجام دهید. در ادامه علائم نازک شدن پوست صورت را نام بردهایم:
- خشکی بیش از حد: درصورتی که حس میکنید پوست شما از همیشه خشکتر شده و کمآب است ممکن است به نازکی پوست صورت دچار شده باشید.
- آسیبپذیری بالا: یکی از علائم نازک شدن پوست، آسیبپذیری آن در مقابل صدمات کوچک است. برای مثال خراشی که در اثر حادثهای کاملا معمولی اتفاق میافتد. به طوری که قبلتر با چنین اتفاقاتی خراشی در پوست شما ایجاد نمیشد.
- علائم بصری: علائمی مانند لکهها، کبودیهای بیدلیل و وضوح رگهای خونی در زیر پوست میتواند نشانی از نازک شدن پوست صورت شما باشد.
- چین و چروک: چین و چروک در سنین بالاتر امری طبیعی بهشمار میرود. اما چنانچه زودتر از زمان موعود یا در بازه کوتاهی این اتفاق برای پوست شما افتاده است، ممکن است پوست شما در معرض نازک شدن باشد.
- حساسیت شدید: چنانچه پوست صورت شما در استفاده از لوازم آرایشی و شیمیایی بیش از پیش حساس شده است، احتمال نازکی پوست وجود دارد.
درآخر اگر بعد از بررسی موارد بالا از نازکی پوست خود اطمینان ندارید، پیشنهاد میشود حتماً از یک پزشک متخصص مشورت بگیرید.
عوارض نازک شدن پوست صورت
شاید برایتان سوال پیش آید که اصلاً چرا باید نسبت به نازک شدن پوست حساسیت خرج داد؟ چه اهمیتی دارد و چه عوارضی بر اثر نازکی پوست صورت شکل میگیرد؟ در ادامه لیستی از عوارض نازک شدن پوست برای شما عزیزان تهیه کردهایم:
- کبودی بیش از حد
- افزایش زمان ترمیم زخمها
- آسیبپذیری بالا، به طوری که با کوچکترین ضربات جراحات عمیقی ایجاد میشود
همچنین بخوانید: قرمزی و التهاب پوست / علل، نشانهها و درمانهای مؤثر
پیشگیری از نازک شدن پوست صورت
در روند پیشگیری از نازکی پوست صورت، نکاتی وجود دارد که باید در زندگی روزانه و درمیان روزمرگیهای خود آنها را به یاد داشته باشید تا از وقوع این اتفاق برای پوستتان جلوگیری شود. این نکات شامل موارد زیر میشوند:
- آب بنوشید: مصرف مقدار کافی آب به افزایش کلی سلامت پوست صورت کمک میکند.
- از آفتاب دوری کنید: درصورتی که باید زیر آفتاب باشید، استفاده از ضد آفتاب ضروری است.
- تغذیه سالم: از غذاهای فراوری شده دوری کنید و بیشتر از سبزیجات و میوهها استفاده کنید.
- از استعمال دخانیات دوری کنید: مصرف سیگار یا الکل میتواند باعث پیری زودرس پوست شود.
- مشورت با متخصص: درصورتی که علائم از بین نرفتند و ادامهدار بودند، حتماً از پزشک مشورت بگیرید.
همینطور بخوانید: پوست دهیدارته / علت، تشخیص و درمان
درمان نازک شدن پوست صورت
حال اگر با بررسی علائم و تحلیل آنها متوجه شدید که دچار نازکی پوست هستید، ممکن است بپرسید برای نازک شدن پوست صورت چه کنیم؟ چه نکاتی برای درمان این مشکل وجود دارد؟ در ادامه بهترین مراحل درمان این مشکل را ذکر خواهیم کرد.
- دوری از نور خورشید: تا حد امکان از اشعه UV خورشید دوری کنید و درصورت امکان از کرمهای ضد آفتاب استفاده کنید.
- لیزر درمانی: با پزشک خود درمورد روند لیزر درمانی صحبت کنید و از او بخواهید تا شما را نسبت به مزایا و معایب این روند برای پوست خود آگاه سازد.
- استفاده منظم از ویتامینها: از غذاهای فراوری شده دوری کنید و ویتامینهای لازم را از میوهها و غذاهای سالم دریافت کنید.
- جلوگیری از آسیب: همانطور که گفتیم، پوست نازک آسیبپذیرتر است و نیاز به مراقبت و حساست بیشتر از سمت شما دارد تا خراشی روی آن ایجاد نشود.
سخن پایانی
مراقبت از هرگونه پوست آسیب دیده، نیازمند صبوری و دقت در روند درمان است. سعی کنید تا حد امکان در این بازه تغذیه مناسب داشته باشید و آب کافی بنوشید تا از رسیدن مواد مغذی به پوست مطمئن باشید. با شناخت علل این مشکل پوستی، میتوانید از وقوع آن جلوگیری کنید. در صورت وقوع نیز، با رعایت نکات ذکر شده میتوانید روند درمان مناسبی را پیش رو داشته باشید. درنهایت اگر این مشکل ادامهدار بود، سعی کنید در اولین فرصت با یک پزشک متخصص مشورت کنید.
نظرات کاربران