محمد بیک زند 242 روز پیش
بدون دیدگاه

درمان قارچ پوست سر با جدیدترین روش ها

تقریبا درمان کلیه قارچ‌های پوستی یکسان است و داروهای پزشکی مختلفی برای درمان قارچ‌های پوستی وجود دارد، اما به نظرتان کدام دارو برای درمان قارچ پوست سر نسبت به سایر داروها سریع‌تر عمل می‌کند؟ برای پاسخ به این سوال باید با کلیه داروهای قارچ پوست سر به‌خوبی آشنا بود و برای تشخیص نوع قارچ پوست سر، حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. قارچ پوست سر یکی از بیماری‌های شایعی است که همه افراد از جمله آقایان و خانم‌ها را در مقطعی از زندگی گرفتار می‌کند. معمولا بیماری قارچ‌ پوستی به دلیل رعایت نکردن نکات بهداشتی رخ می‌دهند و قارچ پوست سر نیز از این قاعده پیروی می‌کند.

اگرچه در برخی افراد قارچ پوست سر به دلیل ضعیف بودن سیستم ایمنی ایجاد می‌شود. درحالت‌کلی روش‌های درمان قارچ پوست سر تقریبا مشابه سایر قارچ‌های پوستی است و از طریق درمان‌های پزشکی و درمان خانگی می‌توان موجب برطرف شدن قارچ پوست سر شد. در این مقاله از مجله کامان قصد داریم، در رابطه با درمان قارچ پوست سر با جدیدترین روش ها صحبت کنیم و اشاره‌ای به علائم و انواع قارچ پوست سر خواهیم داشت. برای آگاهی از روش‌های درمان قارچ پوست سر، مطالعه این مقاله را فراموش نکنید.

داروهای ضد قارچ؛ یکی از بهترین روش‌ها برای درمان قارچ پوست سر

درمان قارچ پوست سر

برای درمان قارچ پوست سر روش‌های مختلفی وجود دارد که یکی از بهترین این روش‌ها مراجعه به پزشک متخصص و درمان به وسیله داروهای خوراکی ضد قارچ است. در این قسمت برخی از مهم‌ترین داروهای خوراکی ضد قارچ را بررسی می‌کنیم.

  • قرص خوراکی گریزئوفولوین: معمولا از قرص گریزئوفولوین برای درمان عفونت‌های قارچی استفاده می‌شود. درحالت‌کلی داروی گریزئوفولوین برای قارچ پوست سر توسط پزشک تجویز می‌شود. دوره درمان این دارو به دستور پزشک بستگی دارد، اما معمولا مدت زمان درمان با قرص گریزئوفولوین بین 8 تا 12 هفته است.
  • قرص یا قطره تربینافین: داروی تربینافین یکی از داروهای ضد قارچ معروف است که در درمان عفونت‌های قارچی دست، پا، کف سر، بدن و ران مورد استفاده قرار می‌گیرد. داروی تربینافین موجب کاهش عفونت پا می‌شود و تقریبا بین 4 تا 8 هفته تربینافین اثر می‌کند.
  • قرص فلوکونازول: فلوکونازول یکی از داروهای ضد قارچ است که برای درمان و کنترل عفونت‌های قارچی مورد استفاده قرار می‌گیرد. معمولا افرادی که تحت درمان بیماری‌های خاص مانند سرطان هستند، از قرص فلوکونازول استفاده می‌کنند.
  • داروی ضد قارچ ایتراکونازول: قرض ایتراکونازول از دسته داروهای ضد قارچ خانواده آزول‌ها است و معمولا برای درمان عفونت‌های قارچی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از داروی ایتراکونازول علاوه‌بر درمان قارچ پوست سر برای درمان عفونت واژن نیز استفاده می‌شود.

داروهایی که در این قسمت معرفی کردیم طبق دستور پزشک و باتوجه‌به روند بیماری تجویز می‌شوند و در حالت قرص، شربت، قطره یا پماد عرضه می‌شود.

درمان خانگی قارچ پوست سر؛ روشی کاملا کاربردی و کم خطر

درمان خانگی قارچ پوست سر

یکی از بهترین روش‌های خانگی درمان قارچ پوست سر استفاده از شامپوهای ضد قارچ است. شامپوی ضد قارچ معمولا با نام شامپو کتوکونازول شناخته می‌شود. شامپوی کتوکونازول درمان شوره سر را به‌مرور زمان از بین می‌برد. شامپوهای ضد قارچ شامل موادی مانند سلنیوم سولفاید هستند، که به‌راحتی موجب جلوگیری از رشد قارچ‌های عفونی پوست سر می‌شود.

برای استفاده از شامپوهای ضد قارچ مانند کتوکونازول، باید شامپو را به‎‌خوبی روی پوست سر ماساژ دهید و اجازه دهید شامپو مدت زمان حدودی 5 دقیقه روی قسمت‌های آسیب‌دیده سر باقی بماند. درمان قارچ پوست سر با شامپوهای ضد قارچ معمولا بین 2 تا 4 هفته زمان می‌برد.

دلایل ایجاد قارچ پوست سر؛ رعایت نکردن نکات بهداشتی

دلایل ایجاد قارچ پوست سر

یکی از مهم‌ترین دلایل ایجاد قارچ پوست سر، رعایت نکردن مسائل بهداشتی است. همچنین افرادی که رژیم غذایی نامناسبی دارند و کسانی که تحت درمان‌های خاص مانند: شیمی درمانی یا پرتو درمانی قرار دارند، در معرض خطر ابتلا به قارچ پوست سر قرار خواهند گرفت. توجه داشته باشید، کلیه بیماری‌های قارچی قابل انتقال است و قارچ پوست سر ممکن است از تماس پوستی با فرد آلوده منتقل شود.

همچنین استفاده از وسایل آرایشی آلوده مانند: قیچی، برس یا شانه آلوده؛ احتمال ابتلا به قارچ پوست سر را بالا می‌برد. افرادی که حیوانات خانگی مانند سگ یا گربه دارند نیز باید مراقب باشند. با مشاهده کوچک‌ترین علائم پوستی روی بدن حیوانات، هر چه سریع‌ تر به دامپزشک مراجعه کنید. قارچ‌های پوست سر اغلب باعث خارش شدید پوست کف سر می‌شوند و در مواقعی جوش‌های ریز و چرکی روی پوست سر پدیدار خواهد شد.

معروف‌ترین قارچ‌های پوست سر؛ قارچ سر فاووس، کرم حلقوی و اندوتریکس

انواع قارچ پوست سر

تاکنون قارچ‌های مختلفی روی پوست سر مشاهده شده است که هر کدام علائم و عوارضی مشابه یکدیگر دارند. در این بخش 3 نوع مهم قارچ پوست سر را بررسی می‌کنیم.

  • قارچ کرم حلقوی: قارچ کرم حلقوی به معنای وجود کرم روی پوست سر نیست. در واقع قارچ کرم حلقوی مانند قارچ‌های کپک است که به قسمت‌های مختلف پوست سر و ساقه‌های مو حمله می‌کند. قارچ کرم حلقوی مانند سایر قارچ‌های پوستی قابل انتقال است.
  • قارچ فاووس: قارچ پوست سر فاووس، ساقه‌های مو را نابود می‌کند و معمولا در اثر رژیم غذایی نامناسب یا محیط آلوده رخ می‌دهد. قارچ پوست سر فاووس در مردان و زنان دیده شده است.
  • قارچ اندوتریکس: قارچ اندوتریکس به بخش‌های داخلی ساقه مو حمله می‌کند و در اثر هجوم این قارچ پوست سر ملتهب شده و بعد از مدتی تکه تکه خواهد شد.

قارچ‌های پوست سر عملکردشان دقیقا مشابه سایر قارچ‌های پوستی است و در مواجه با چنین بیماری با علائمی مانند خارش شدید سر یا پوست پوست شدن کف سر مواجه خواهید شد.

نکات بهداشتی مهم برای جلوگیری از ایجاد قارچ پوست سر

در این مقاله از مجله کامان در رابطه با درمان قارچ پوست سر با جدیدترین روش ها صحبت کردیم و اشاره‌ای به دلایل و علائم ایجاد قارچ پوست سر داشتیم. برای جلوگیری از قارچ پوست سر باید از وسایل کاملا شخصی استفاده کنید. به‌عنوان مثال از حوله یا برس سایر افراد به‌هیچ‌وجه استفاده نکنید. همچنین زمانی که به سفر می‌روید و از بالش یا پتوی دیگران استفاده می‌کنید، حتما همراه خود اسپری ضد قارچ داشته باشید. با جدی گرفتن نکات ساده بهداشتی از ابتلا به بیماری‌های مختلف عفونی در امان بمانید. در رابطه با بیماری‌های قارچ پوستی اگر تجربه مشابه یا نظری دارید، از قسمت نظرات در انتهای همین مطلب با ما در میان بگذارید.

تمامی مطالب مجله کامان با استفاده از منابع معتبر و به روز نوشته شده است اما با توجه به حساس بودن مطالب این حوزه، هیچ‌گاه توصیه نمی‌کنیم که بدون مشورت با پزشک از مطالب مقالات در سطح اینترنت برای درمان استفاده کنید. همه مقالات صرفا جنبه آموزش و اطلاع‌رسانی دارند و هیچگاه نباید جایگزین مراجعه به پزشک شود، در غیر اینصورت عواقب احتمالی بر عهده‌ی خود فرد خواهد بود.
با توجه به این نکات، مجله کامان مسئولیت هر گونه استفاده‌ی نادرست از محتوای این رسانه را که باعث بوجودآمدن مشکل یا عارضه‌ای برای فرد شود، از خود سلب می‌کند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *