0

بیماری پوستی ناشی از استرس / علائم و درمان

بیماری پوستی ناشی از استرس

امروزه مراقبت از پوست جنبه‌های مختلفی دارد و فقط مختص به استفاده از محصولات مراقبتی نمی‌شود. یکی از این جنبه‌ها مدیریت استرس است؛ زیرا انواع بیماری پوستی ناشی از استرس وجود دارد که می‌توانند آسایش و رفاه ما را از بین ببرند. بیماری پوستی ناشی از استرس، پدیده‌ای شایع در دنیای پرهیاهوی امروز است که می‌تواند به شکل‌های مختلفی خود را نشان دهد. از بروز آکنه و قرمزی پوست تا بیماری‌هایی نظیر راش پوستی، اگزما. این موضوع ممکن است فقط به مشکلات سطحی پوست محدود نشده و برای پوست مشکلات جدی مانند پسوریازیس و روزاسه را نیز به‌وجود آورد.

در حقیقت بیماری پوستی ناشی از استرس، نتیجه‌ بر هم خوردن تعادل هورمونی و التهاب ناشی از استرس در بدن ما بوده و زنگ خطری است که بیان می‌کند بدن ما در معرض فشارهای روحی و روانی بیش از حد قرار گرفته است. اگر قصد دارید با بیماری‌های پوستی که استرس عامل ایجاد آن‌ها است، بیشتر آشنا شوید، این مقاله را بخوانید.

انواع بیماریهای پوستی ناشی از استرس کدامند؟

در این بخش متداول‌ترین بیماری های پوستی ناشی از استرس را بررسی خواهیم کرد تا به شما در داشتن پوستی سالم کمک نماییم. متداولترین این بیماری‌ها به شرح زیرند:

انواع جوش و آکنه

استرس می‌تواند سبب ترشح بیش از حد غدد چربی پوست ما شود. این قضیه احتمال بروز جوش بر روی صورت را چندین برابر خواهد کرد. با کنترل استرس و استفاده از روتین مخصوص ضد جوش می‌توانید به کاهش آکنه خود و درمان آن کمک نمایید. برای مثال سوپر سرم ضد آکنه برند کامان یک انتخاب عالی برای پیشگیری و بهبود آکنه، اصلاح کننده منافذ باز پوست و بهبود سد دفاعی پوست به شمار می‌رود.

بیماری‌های پوستی ناشی از استرس

کهیر یا راش پوستی

کهیر شایع‌ترین بیماری پوستی در اثر استرس به‌شمار می‌رود. استرس با ایجاد این بیماری پوستی، پوست ما را دچار التهاب، خارش و قرمزی می‌نماید. البته اغلب نیازی به درمان کهیر وجود ندارد و خود به خود برطرف می‌شود؛ اما اگر استرس شدید باشد، فرد را با کهیر مزمن روبه‌رو خواهد کرد. مصرف آنتی‌هیستامین‌ها و داروهای کورتیکواستروئیدی با تجویز پزشک برای درمان این عارضه موثر است.

بیشتر بخوانید: چگونگی تاثیر استرس بر پوست صورت

نورودرماتیت

نورودرماتیت یک نوع خارش پوستی است که در یک ناحیه خاص از پوست رخ می‌دهد و ممکن است در اثر خاراندن مکرر به لکه‌های پوسته پوسته ضخیم تبدیل شود. البته علت دقیق این بیماری پوستی ناشناخته است؛ اما استرس محرک اصلی این بیماری به‌شمار می‌رود. بهترین راه پیشگیری از التهاب این بیماری نخاراندن آن است.

پسوریازیس

پسوریازیس از جمله بیماری‌های پوستی اعصاب و روان محسوب می‌شود و از علل ایجاد این بیماری اختلالی است که استرس در سیستم ایمنی بدن ایجاد می‌کند. در افراد مبتلا به این بیماری رشد سلول‌های پوستی 10 برابر شده و سبب عوارضی مانند خارش شدید، سوزش، خشکی و… می‌گردد. این بیماری درمان قطعی ندارد و تنها با برخی از پمادها و نور درمانی می‌توان علایم آن را کاهش داد.

اگزما

اگزما یکی دیگر از بیماری‌های پوستی تلقی می‌شود که استرس نقش پر رنگی در بروز آن دارد. در این بیماری فرد با علایمی مانند خارش، خشکی و قرمزی پوست مواجه خواهد شد. در موارد شدید علایمی مانند زخم نیز در پوست فرد ممکن است ایجاد شود. بهترین درمان برای کاهش این علایم مرطوب نگه داشتن پوست است. کرم مرطوب کننده کامان حاوی ب کمپلکس و عصاره آرگان یک محصول عالی برای جلوگیری از خشکی و پوسته پوسته شدن است. از ویژگی‌های دیگر این محصول کامان می‌توان به رطوبت‌رسانی، روشن‌کنندگی پوست، کاهنده آکنه و جوش و دیگر مشکلات پوستی اشاره کرد.

بیشتر بدانید: دلایل ایجاد اگزما پوستی + بهترین روش درمان اگزما

لک‌ و پیس

در باب استرس و بیماری‌های پوستی ناشی از این معضل می‌توان بیماری‌های فراوانی را نام برد. برای نمونه لک و پیس، برص، پیسی یا ویتیلیگو نیز یکی از اثرات مخرب استرس است. در این بیماری سلول‌های ملانین یا رنگ‌دانه‌های پوست تحت‌تاثیر قرار می‌گیرند و اینگونه ما شاهد بروز لکه‌های سفید در نقاط مختلف پوستمان خواهیم بود. جهت درمان این عارضه می‌توان از روش‌هاس سنتی یا روش‌های جدید مانند نور درمانی استفاده کرد.

بیماری‌های پوستی ناشی از استرس

روزاسه

روزاسه یکی دیگر از انواع بیماری‌های پوستی است که استرس عامل ایجاد آن‌ است. از علایم این بیماری می‌توان قرمزی و برافروختگی پوست صورت، سوزش، مشاهده رگ‌های عنکبوتی و… را نام برد. روزاسه درمان قطعی ندارد، اما برخی از داروهای خوراکی و موضعی در بهبود علایم این بیماری موثرند. یکی از راه‌های درمان خانگی روزاسه استفاده از کرم مرطوب کننده است. با قرار دادن کرم مرطوب کننده کامان مدل Aqua Plus مناسب پوست خشک در روتین روزانه پوستی خود به رطوبت‌رسانی و همچنین به حفظ سلامت پوست خود کمک کنید. به یاد داشته باشید که مرطوب نگه داشتن پوست علایم روزاسه را کاهش خواهد داد.

ملاسما

ملاسما نیز در دسته بیماری‌های پوستی ناشی از استرس قرار دارد. ملاسما اغلب به شکل لکه‌های خاکستری تا قهوه‌ای‌ رنگ روی صورت و سایر نقاط بدن بروز می‌کند. ملاسما به ماسک بارداری نیز معروف است و گاهی به خودی خود از بین می‌رود. در صورت مزمن شدن پزشک از داروهایی نظیر هیدروکوئینون یا انواع کورتیکواستروئیدها برای درمان این عارضه استفاده می‌کند.

روشهای مدیریت استرس چیست؟

این روزها روش‌های مختلفی برای مدیریت استرس وجود دارد که در ادامه نگاهی به مهم‌ترین آن‌ها خواهیم داشت:

مدیریت استرس

  • تمرین ذهن آگاهی انجام دهید: در هر زمان و هر مکانی ذهن‌آگاهی را تمرین کنید و بر افکار و بدن خود مسلط شوید.
  • ورزش منظم را جدی بگیرید: ورزش‌هایی نظیر دوچرخه‌سواری، شنا، یوگا و… کمک زیادی در مدیریت استرس به شما خواهند کرد؛ به شرطی که مرتب انجام دهید.
  • مهارت تنفس عمیق را بیاموزید: تکنیک‌های تنفس عمیق را می‌توانید در تمرین‌های مراقبه یا به تنهایی انجام دهید و به مدیریت استرس خود بپردازید.
  • خواب کافی داشته باشید: خواب کافی در شب، تاثیر زیادی در کاهش سطح استرس و بالا نگه داشتن سطح انرژی شما دارد.

بیشتر بخوانید: چگونه پوست سالم و بدون خستگی داشته باشیم؟

  • رها کردن را بیاموزید: یاد بگیرید چیزهایی را که تحت کنترل شما نیستند، رها کنید.
  • همیشه مثبت‌نگر باشید: مثبت نگری به وقایع یکی از راه‌های مدیریت استرس است. مثبت‌نگیر باشید و همیشه نیمه پر لیوان را ببینید.

کلام آخر

استرس بدن ما را با عوارض زیادی مواجه خواهد کرد که بیماری پوستی ناشی از استرس یکی از آن‌هاست. از جمله بیماری‌های پوستی ناشی از اضطراب و استرس می‌توان روزاسه، اگزما، آکنه، ملاسما، پسوریازیس را نام برد. اگر اکنون درگیر یکی از این بیماری‌های پوستی ناشی از استرس بوده و با خشکی پوست مواجه هستید، پیشنهاد ما به شما این است که پوست خود را آبرسانی کنید. مرطوب نگه داشتن پوست یکی از راه‌های کاهش عوارض انواع بیماری‌های پوستی ناشی از استرس است. برای این منظور می‌توانید به سراغ برند محبوب و باکیفیت کامان بروید و از انواع کرم مرطوب کننده و آبرسان این برند استفاده نمایید. برای مشاهده محصولات مرغوب و مناسب کامان جهت پیشگیری و رفع خشکی پوست و درمان انواع آکنه به صفحه اینستاگرام کامان به آدرس IRAN-COMEON مراجعه نمایید.

 

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *