شناخت علائم و دلایل ابتلا به قارچ ناخن کاشت شده
ناخنهای اکریلیک یا کاشته شده جلوهای بسیار زیبا به دستها میدهند، اما برخی اوقات با خطراتی نیز همراه است. قارچ ناخن کاشت شده یکی از انواع مختلف قارچ ناخن است که در برخی مواقع موجب کنده شدن ناخن نیز میشود. عفونت درماتوفیتها معمولا موجب قارچ ناخنها خواهد شد و از مهمترین دلایل ابتلا به قارچ ناخن کاشت میتوان به رعایت نکردن مسائل بهداشتی توسط سالنهای زیبایی اشاره کرد. عفونت قارچ ناخن کاشت قابل انتقال است؛ بنابراین اگر زمانی به این عارضه دچار شدید، در اولین فرصت به پزشک پوست یا عفونی مراجعه کنید.
علائم قارچ ناخن کاشت کاملا مشخص هستند و موجب تغییر رنگ ناخنها، بوی نامطبوع یا التهاب ناخنهای دست میشوند. روشهای درمان قارچ ناخن نیز مانند سایر روشهای درمان بیماری قارچ پوستی است که از طریق درمان با داروهای پزشکی یا روشهای سنتی امکانپذیر است. در این مقاله از مجله کامان قصد داریم در رابطه با علائم و دلایل ابتلا به قارچ ناخن کاشت شده صحبت کنیم و اشارهای به روشهای درمان قارچ ناخن کاشت خواهیم داشت. برای آشنایی با عارضه قارچ ناخن، این مقاله را مطالعه کنید.
علائم قارچ ناخن کاشت شده؛ تغییر رنگ ناگهانی و بوی ناخوشایند ناخنها
تقریبا کلیه علائم انواع قارچهای پوستی با یکدیگر یکسان هستند. همه بیماریهای قارچ پوستی در ابتدا با خارش و التهاب در قسمت آسیبدیده آغاز میشوند و با پیشرفت بیماری شرایط بدتر خواهد شد. درحالتکلی علائم قارچ پوستی به شکل زیر نمایان میشود.
- ضخیم شدن یا نازک شدن ناخن: قارچ ناخن کاشت شده ممکن است پوست ناخن را بسیار ضخیم یا نازک کند که بعد از مدتی ناخن کنده خواهد شد.
- بوی ناخوشایند: ناخنهای دست بهدلیل اینکه در معرض بیماری قارچی و عفونت چرکی قرار گرفتهاند، بوی ناخوشایندی پخش میکنند.
- تغییر رنگ ناخن: رنگ ناخن در عارضه قارچ ناخن کاشت شده تغییر پیدا میکند. معمولا لکههای سفید یا زرد روی ناخن شکل میگیرد.
- خارش و التهاب: در شروع بیماری ناخنها با خارش و ورم کردن علائم هشدار را صادر میکنند و در برخی مواقع از زیر ناخن مقداری چرک خارج میشود.
در این بخش کلیه علائم قارچ ناخن کاشت شده را بررسی کردیم و توجه داشته باشید، یکی از علتهای ایجاد چنین بیماری، چسباندن غلط ناخن کاشته شده است که در بخشهای بعدی مقاله بهصورت کامل در رابطه با علت بیماری قارچ ناخن کاشته شده صحبت خواهیم کرد.
- مطلب مرتبط: چرا باید قارچ ناخن کاشت شده را جدی بگیریم؟
دلایل ابتلا به قارچ ناخن کاشته شده؛ از رعایت نکردن بهداشت تا کاشت نامناسب ناخن
افرادی که سیستم ایمنی بدون نقصی دارند، در اثر رطوبت یا تعریق زیر ناخن کاشته شده به قارچ ناخن مبتلا میشوند. البته حضور در محیطهای عمومی مانند باشگاههای ورزشی یا استخرهای آلوده موجب رشد قارچ زیر ناخنها یا هر جای دیگری از بدن خواهد شد، اما بهطورکلی قارچ کاشت ناخن به دلایل زیر شکل میگیرد:
- کاشت نامناسب ناخن: در صورتی که کاشت ناخن به روش درست و مناسبی انجام نشود، موجب وارد شدن رطوبت به زیر ناخن میشود. هنگامی که رطوبت و هوا به زیر ناخن کاشت نفوذ کند، فضایی مناسب برای تکثیر قارچهای عفونی فراهم میشود. هر شکاف بسیار کوچکی در ناخن کاشت خطرناک است و شرایط برای رشد قارچها بهخوبی آماده خواهد شد.
- تغییر در ظاهر ناخن: در برخی مواقع برای شکلگیری درست ناخن کاشت روی ناخن اصلی، ناخنها با سوهان بسیار نازک میشوند و مقداری تغییر در ساختار ناخن اصلی ایجاد میشود. انجام چنین کاری برای ناخن بسیار خطرناک است و موجب ضعیف شدن ناخن اصلی خواهد شد که در آینده ممکن است فرد، دچار قارچ ناخن کاشت شده شود.
- بهداشت نامناسب وسایل: برخی از سالنهای زیبایی وسایل کاشت ناخن را ضدعفونی نمیکنند. به دلیل مسری بودن قارچ ناخن کاشته شده، ممکن است قارچهای عفونی به یکی از ابزارها منتقل شوند و از این همین طریق نیز به فرد دیگری انتقال پیدا کنند.
مهمترین دلایل ابتلا به قارچ ناخن را در این قسمت شرح دادیم و همگی ارتباط مستقیمی با نکات بهداشتی دارند.
روشهای درمانی قارچ ناخن کاشت شده؛ مراجعه به پزشک متخصص
بهترین راه درمان قارچ ناخن کاشت شده مراجعه به پزشک متخصص است. هنگامی که برای درمان قارچ ناخن کاشت شده به پزشک متخصص مراجعه کنید، اولین دارویی که به شما پیشنهاد میدهد، داروی اسپورانوکس است. داروی اسپورانوکس از داروهای ضد قارچ است که بهصورت کپسول یا قرص توسط
پزشک تجویز خواهد شد. البته داروهای مختلفی برای درمان قارچهای عفونی وجود دارد، که پزشک متخصص باتوجهبه روند بیماری درمان را پیش میگیرد.
همچنین برخی از داروها هستند که بهصورت پماد یا کرم تجویز میشود. معمولا داروهای خوراکی مانند قرص، شربت یا کپسول در روزهای شروع بیماری از سوی پزشک بهکار گرفته میشود تا بیماری کنترل شود و بعد از آن از کرم یا پماد برای بهبود سریعتر استفاده میشود. طول درمان بهبودی قارچ ناخن کاشت شده به شدت بیماری بستگی دارد، اما در حالت معمولی بین 6 تا 12 هفته زمان میبرد.
درمان از طریق روغن چای؛ یکی از روشهای سنتی درمان قارچ ناخن کاشته شده
روغن چای یکی از بهترین روشهای سنتی برای درمان قارچ ناخن کاشت شده است. روغن طبیعی چای بهعنوان یک آنتیاکسیدان شناخته میشود و برای درمان بیماریهای عفونی کاملا موثر است. برای درمان قارچ ناخن با استفاده از روغن چای، باید مقداری از روغن چای را روی قسمتهای آسیبدیده ناخن به آرامی ماساژ دهید. توصیه میکنیم اجازه بدهید روغن چای مدت زمان 20 تا 30 دقیقه روی ناخنهای آسیبدیده قرار بگیرد. برای درمان سریعتر، این کار را 2 مرتبه در طول روز تکرار کنید.
روشهای جلوگیری از ابتلا به بیماری قارچ ناخن کاشت شده
در این مقاله از مجله کامان در رابطه با علائم و دلایل ابتلا به قارچ ناخن کاشت شده صحبت کردیم و اشارهای به روشهای درمان قارچ ناخن کاشته شده داشتیم. برای جلوگیری از ابتلا به بیماری قارچ ناخن کاشته شده توصیه میکنیم، حتما به سالنهای زیبایی که کلیه پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند، مراجعه کنید. معمولا سالنهای زیبایی استاندارد، کلیه وسایل کاشت ناخن را بعد از هر بار استفاده ضدعفونی میکنند تا اگر شخصی بیماری قابل انتقالی دارد؛ به سایر افراد منتقل نشود.
همچنین توصیه میکنیم بعد از حضور در سالن و باشگاههای ورزشی حتما دست و صورت خود را با آب و صابون بهصورت کامل شستشو دهید، تا گرفتار قارچهای پوستی نشوید. در این مقاله سعی داشتیم کلیه علائم و دلایل ابتلا به قارچ ناخن کاشته شده را بهصورت ساده توضیح دهیم. اگر در رابطه با قارچهای پوستی یا قارچ ناخن کاشته شده سوالی دارید، از قسمت نظرات در انتهای مطلب از ما بپرسید.
تمامی مطالب مجله کامان با استفاده از منابع معتبر و به روز نوشته شده است اما با توجه به حساس بودن مطالب این حوزه، هیچگاه توصیه نمیکنیم که بدون مشورت با پزشک از مطالب مقالات در سطح اینترنت برای درمان استفاده کنید. همه مقالات صرفا جنبه آموزش و اطلاعرسانی دارند و هیچگاه نباید جایگزین مراجعه به پزشک شود، در غیر اینصورت عواقب احتمالی بر عهدهی خود فرد خواهد بود.
با توجه به این نکات، مجله کامان مسئولیت هر گونه استفادهی نادرست از محتوای این رسانه را که باعث بوجودآمدن مشکل یا عارضهای برای فرد شود، از خود سلب میکند.
نظرات کاربران