پوست یکی از مهمترین ارگانهای بدن ماست که فاکتورهای مختلف درونی و بیرونی بر آن تاثیرگذار هستند. تاثیر استرس بر پوست صورت یکی از فاکتورهایی است که نمیتوان از اهمیت آن غافل شد. این استرس میتواند روحی، جسمی و هورمونی باشد و به شکلهای مختلفی بروز کند.
آکنه یکی از مشکلاتی است که با استرس درگیر آن خواهیم شد؛ اما تاثیر استرس بر پوست صورت تنها به آکنه محدود نمیگردد. در حقیقت از بروز جوش و آکنه گرفته تا راش پوستی و به وجود آمدن چین و چروکها همگی ممکن است از آثار استرس باشند.
با توجه به تاثیراتی که استرس روی زیبایی چهره دارد، برای مقابله با تاثیر استرس بر پوست صورت مدیریت استرس از اهمیت بالایی برخوردار است. در کنار مدیریت اضطراب، داشتن یک رژیم غذایی مناسب، استفاده از محصولات باکیفیت، خواب کافی و ورزش منظم نیز در حفظ سلامت پوست و کاهش اثرات منفی استرس موثر هستند.
چرا استرس برای پوست صورت مضر است؟
در این قسمت میخواهیم ببینیم چرا استرس برای پوست مضر است؟ دلیل مهم این قضیه این است که مغز و پوست ما به هم متصل هستند. زمانی که ما دچار استرس میشویم، مغز ما هورمونهایی به نام کورتیزول را ترشح میکند. هورمون کورتیزول که به هورمون استرس نیز معروف است، از غدد فوق کلیوی ما آزاد میشود.
انتشار این ماده شیمیایی استرسزا در بدن تاثیرات مهمی بر روی پوست ما باقی میگذارد. عوارضی نظیر پیری و چین و چروک، آکنه، حساس شدن پوست، خشکی پوست، تولید بیش از حد چربی روی پوست، افتادگی پوست و… همگی از آثار استرس محسوب میشوند.
تاثیر استرس بر پوست صورت چیست؟
بیشتر مردم با تاثیر استرس بر روی پوست صورت آشنا نیستند و تصور میکنند که استرس فقط با روح و روان در ارتباط است. از این رو ما در این بخش به معرفی مهمترین اثرات استرس بر پوست صورت خواهیم پرداخت:
-
پیری پوست و ایجاد شدن چین و چروک
استرس قادر است تغییراتی را در پروتئینهای پوست ایجاد کند و موجب تخریب دو پروتئین کلاژن و الاستین شود. با تخریب این دو پروتئین مهم خاصیت ارتجاعی پوست کاهش خواهد یافت. کاهش خاصیت ارتجاعی پوست برابر با ایجاد چین و چروک در صورت است.
-
جوش و آکنه صورت
بدن ما در پاسخ به استرس هورمون کورتیزول ترشخ خواهد کرد که این هورمون میتواند سبب تولید بیش از حد سبوم یا همان چربی در غدد پوست شود. چربی اضافی روی پوست میتواند منافذ را مسدود کند و اینجاست که شاهد بروز جوش بر روی صورت خود خواهیم بود. در چنین شرایطی نیاز است از یک محصول ضد آکنه استفاده نمایید.
سرم ضد آکنه کامان حاوی نیاسینامید، دکسپانتنول، گلیسیرین، زینک گلوکونات، عصاره ریشه زنجبیل و آلوئهورا است. این محصول با کنترل چربی و کاهش التهاب و کوچک کردن منافذ باز در درمان آکنه ناشی از استرس بسیار موثر عمل میکند.
-
حساس و نازک شدن پوست
استرس سبب افزایش سطح کورتیزول در بدن میشود و افزایش سطح کورتیزول در بدن منجر به نازک شدن پوست خواهد شد. در واقع کورتیزول میتواند سبب تجزیه پروتئینهای پوستی شود و تجزیه پروتئینهای پوستی، پوست را در معرض نازک و حساس شدن قرار میدهد.
همچنین بخوانید: علل و نحوه درمان نازک شدن پوست صورت
-
خشکی پوست
خشک شدن پوست صورت هم ممکن است از آثار استرس باشد. استرس میتواند عملکرد لایه شاخی پوست را با اختلال مواجه کند. استرس حتی میتواند بر چگونگی محفوظ نگه داشتن آب توسط پوست نیز تاثیر منفی بگذارد و پوست شما را دچار خشکی کند. یک راه حل مشکل خشکی پوست ناشی از استرس استفاده از انواع کرم مرطوبکننده و آبرسان است.
برای نمونه کرم صورت کامان مدل بمب آبرسان حاوی هیالورونیک اسید و ویتامین سی با عصاره لیمو، آبرسانی به پوست را افزایش داده و از خشکی آن جلوگیری میکند. کرم صورت کامان مدل بمب آبرسان حاوی هیالورونیک اسید و کلاژن با عصاره آناناس این برند نیز دارای فرمولاسیون بینظیری از مواد مغذی و تقویت کننده است. این محصول برای آبرسانی، حفظ سلامت و جوانی پوست خشک ناشی از استرس فوقالعاده است.
-
راش پوستی
استرس تاثیر مستقیمی روی اعصاب و سیستم ایمنی بدن ما دارد و سبب حساس شدن پوست و بروز علایمی مانند کهیر و قرمزی میشود. البته دلایل مختلفی برای بروز کهیر روی پوست وجود دارد؛ اما استرس یکی از عوامل ایجاد کهیر در هر نقطه از پوست ماست.
-
تیرگی و کدری پوست
تیرگی و کدری پوست عارضهای است که زیبایی چهره را بسیار تحت تاثیر قرار میدهد و از شادابی و طراوت چهره میکاهد. متاسفانه استرس یکی از عوامل مهم در ایجاد تیرگی و کدری پوست بهشمار میرود. استرس با کاهش جریان خون در سطح پوست منجر به کمبود اکسیژن و مواد مغذی در سلولهای پوستی میشود. همه این عوامل در نهایت به کدری و تیرگی پوست منجر خواهند شد.
-
لک صورت
اگر درگیر استرس مزمن هستید، به احتمال زیاد با لکهای عصبی روی پوست خود مواجه خواهید شد. علت این قضیه این است که تولید ملانین در بدن از حالت طبیعی خود فراتر میرود و سبب بهوجود آمدن لک در صورت میشود. افزایش هورمون کورتیزول و میزان بالای مولکولهای التهابی دلیل تولید ملانین بیشتر در پوست بهشمار میروند.
همینطور بخوانید: بهترین ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز پوست چیست؟
چطور از استرس پیشگیری کنیم؟
تا این قسمت از تاثیر استرس بر پوست صحبت کردیم؛ اما ببینیم بهترین روشها برای پیشگیری از این مشکل آزاردهنده چیست؟
- ورزش و فعالیت بدنی: ورزش منظم یکی از بهترین روشها برای پیشگیری، کاهش و درمان استرس است. ورزشهایی نظیر شنا، دوچرخه سواری، دویدن، پیادهروی و… میتوانند به میزان چشمگیری استرس را کاهش دهند.
- یوگا و مدیتیشن: یوگا با ترکیب حرکات کششی، تمرینات تنفسی و مدیتیشن یکی از بهترین روشهای پیشگیری استرس در زندگی امروزی بهشمار میرود. تمریناتی نظیر مدیتیشن به افراد کمک میکند که در لحظه باشند و افکار مضطرب خود را کاهش دهند.
- رژیم غذایی سالم: یک رژیم غذایی سالم علاوه بر پیشگیری و کاهش استرس، برای سلامت عمومی بدن شما نیز مفید است. سعی کنید برای جلوگیری از استرس در رژیم غذایی خود غذاهایی سرشار از سبزیجات، انواع میوه و غلات کامل را قرار دهید.
همچنین بخوانید: تاثیر معجزه آسای تغذیه بر زیبایی پوست!
- کاهش مصرف کافئین: کافئین محرکی است که در انواع محصولاتی مانند قهوه، چای، شکلات و نوشیدنیهای انرژیزا وجود دارد. بهترین راه برای پیشگیری از استرس این است که مصرف این مواد غذایی محرک را کم کنید.
کلام آخر
استرس میتواند به سلامت و ظاهر پوست آسیب فراوانی برساند؛ اما با کمک روشهای مدیریت و پیشگیری از استرس مانند ورزش منظم، تغذیه سالم، مدیتیشن، یوگا و… میتوان آن را کنترل کرد. از جمله تاثیر استرس بر پوست صورت میتوان به پیری پوست، آکنه، کدری و تیرگی پوست، خشکی پوست، راش پوستی و انواع مشکلات دیگر اشاره کرد.
اگر در حال حاضر بر اثر استرس با خشکی صورت مواجه هستید، برای پیشگیری از پیری زودرس پوست صورت خود از انواع کرم مرطوب کننده و آبرسان کامان استفاده کنید. برای دیدن محصولات متنوع و باکیفیت کامان جهت پیشگیری و رفع خشکی پوست و جوش صورت میتوانید صفحه اینستاگرام کامان به آدرس comeon.iran را دنبال کنید.
نظرات کاربران